Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit egyek salátához hús...

Mit egyek salátához hús helyett? Szóját semmiképpen nem szeretnék.

Figyelt kérdés
Valami húspótló dolog kellene, amit salátához lehet enni. Recepteket írjatok légyszíves, pl. valami zöldségfasírtra vagy ilyesmire gondoltam! (A tofu ugyanaz, mint a szója?)
2010. ápr. 24. 22:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
A tofu is szója. Miért nem akarsz húst enni? arra is szükséges van a szervezetednek.
2010. ápr. 24. 22:29
 2/13 anonim ***** válasza:
61%

Ha a hal szóba jöhet:

Szoktam halfilét fűszerezve vajon párolni és azt eszem zöldséggel. Nagyon finom:-)

2010. ápr. 24. 22:34
 3/13 anonim ***** válasza:
Lehet kapni nagyon jó kis fasirtporokat [link] én már ettem,tudom ajánlani!;)
2010. ápr. 24. 22:46
 4/13 anonim ***** válasza:

A tökfélék aszem jó húspótlok, tökmag salikba, tofu, tonhal, de kérd ki egy diatetikus véleményét.

[link]

[link]

[link]

2010. ápr. 24. 22:49
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Gombafasírt. Megpárolni hagymán a gombát, ledarálni és ugyanúgy fűszerezni, mintha hússal csinálnád.
2010. ápr. 24. 23:04
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

pl. a lencsében sok a fehérje (az ecetes vagy a paradicsomos lencsesaláta finom). tehetsz bele főtt tojást is.

egyetértek az elsővel: a húsra szüksége van a szervezetnek... úgy, hogy nem nagyon ismered még az élelmiszerek tápanyagtartalmát sem, meredek egy kihagyni bizonyos dolgokat a táplálkozásodból.

2010. ápr. 25. 05:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Rántott zöldségeket(gomba,zeller,cukkini,tök,karfiol,brokkoli,padlizsán,hagyma),vagy zöldséges fasírtot(spenót,gomba,tök,lencse,bab).
2010. ápr. 25. 08:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
falafel, rizsgombóc
2010. ápr. 25. 09:06
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azért szeretném csökkenteni a húsfogyasztást, mert ha túl sokat eszem, migrénem van. Természetesen valamennyit fogok enni, teljesen úgysem tudom kikerülni (családi ebédek stb.). Viszont a "hagyományos" nem húsos kajáktól (pl. tészták) hízom, meg attól is, ha zöldséges ragukat vagy zöldségpörköltet eszem rizzsel, bulgurral, kölessel napi szinten. Csak a saláta meg kevés.

2010. ápr. 25. 09:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Különböző zöldségfasírtokat csinálhatsz úgy is, hogy olajon megpárolsz hagymát, hozzáadsz különböző apróra vágott, reszelt zöldséget(répa, fehérrépa, zeller, karfiol, cukkini stb.) plusz tojást keversz bele, vagy ha túl folyós akkor még zsemlemorzsát is. Fűszerezni ízlés szerint. Kis golyókat formázol belőle és sütőben, vagy forró olajban kisütőd.

Nem a kérdésre válasz, de hadd fűzzem hozzá. Amielőtt teherbe esetem én sem ettem húst. Ez alatt az idő alatt tökéletes volt a vérképem, (húsevős korszakom alatt vashiányos voltam) 50-km es teljesítménytúrákon vettem részt, fémaratont futottam, beteg viszont egyáltalán nem voltam, még náthás sem. Szóval így elsatnyult a szervezetem a húshiánytól.

2010. ápr. 25. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!