Csak szerintem nem korrekt, hogy azok az éttermek és ételfutár cégek, ahol csak vegán illetve húsmentes ételeket lehet kapni/rendelni drágábbak, mint a húst illetve állati eredetű alapanyagokat is felhasználó éttermek/ kiszállító cégek?
Értelek, kérdező, de sok ilyen van: olcsó hozzávalók, az eredmény mégis eladható drágábbak, így el is adják. Persze olykor vannak olyan plusz költségek, amire nem gondol az ember. Sokszor viszont egyszerűen bitang nagy az árrés, ez van.
Azt nem tudod megtenni, hogy viszel valami egyszerű kiegészítőt, hogy ne maradj éhen? Pl. egy marék olajos magvat, gyümölcsöt vagy amit szeretsz s az étrendedbe fér...
Az utolsó hozzászólások után én is leírhatom a gondolataimat...
Egy liter kókuszzsír 1200 forint, egy hétig biztos elég (ketten vagyunk rá), de amióta szálkásítok s minimalizálnom célszerű a zsírt, kettőig is. Nos, ez elég sok kalóriát le tud fedni, remek ár/kalória aránnyal (persze tápanyagban nincs sehol, ez ilyen). Aki nem eszik olcsó szénhidrátbombákat, annak ez különösen jól jön.
A stevia olcsó (a csöppek lehetnek drágák, de a sima stevia por annyira jött ki, mint az előtte alkalmazott nádcukor), de sajna falnak megyek a mellékízétől, nem baj, az eritrit és a xilit is OK, nem kell kilószámra használni (s egyes esetekben keverek bele steviát, amivel még OK marad, de sokkal olcsóbb lesz).
A chia mag nekem eléggé felesleges (ha hasznos is, ilyesmire nem telik komolyabb ok nélkül), de nekem is megvannak a drága, de hasznos és icipici mennyiségben használt alapanyagaim. Kevés étrend létezik, amit muszáj drágán összehozni. Többször váltottam drágának mondott életmódra és sosem nőtt az ételköltségem, sőt, néha durván lecsökkent. Pedig egyre egészségesebben s egyre jobbakat ettem.
Azért azt hozzátenném, amit sokan elfelejtenek: munkadíj. Egy ilyen korábban leírt mű fasírt meg mű tojás előállítása sokkal munkaigényesebb mint az igazi.
Igazi hamburgerhús: ledarálod a húst oszt' jól van. Igazi tojás: megveszed, aztán kész is. Nem kell semmit mókolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!