Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szemi vega? Mit gondoltok...

Szemi vega? Mit gondoltok minderről? Hogyan kezdjem el? Hatásai?

Figyelt kérdés

Szeretnék változtatni az életmódomon és abban bízom, hogy ennek hatására sikerül leadnom jópár kilót. Az a helyezt, hogy imádom a húst. Mindennap eszek husit, de zöldséget és gyümit keveset.

Arra gondoltam, hogy ezentúl csak halat és csirkét fogok enni és az hátha jótékonyan fog rám hatni.

Mit gondoltok van e benne realitás? Sikerül e a tervem, ha áttérek rá? Mi a véleményetek róla? Jótékony és káros hatásai?

Köszönöm.

2010. ápr. 15. 21:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Őszintén, te tudod mit jelent a szemi vega?
2010. ápr. 25. 12:53
 12/15 anonim válasza:
94%

Nem hiszem:DD

Itt az összes fajta a miheztartás végett:

Vegán

Szigorú vegetáriánus táplálkozás. Kizárólag növényi eredetű táplálékok fogyasztását engedi.

Makrobiotikus táplálkozás

Az étrend gerince a teljes értékű gabonafélék, melyek kiegészülnek zöldségfélékkel, hüvelyesekkel, gyümölcsös és olajos magvakkal.

Lakto-vegetáriánus irányzat

Növényi eredetű élelmi-nyersanyagok mellett megengedi a tej és a tejtermékek fogyasztását.

Lakto-ovo-vegetáriánus táplálkozás

Étrendjük az előzőeken kívül tojással egészül ki.

Szemi-vegetáriánus táplálkozás

A fogyasztható állati eredetű nyersanyagok baromfihússal és hallal bővülnek

Tehát:

Szemi-vegetáriánus táplálkozás:

A fogyasztható állati eredetű nyersanyagok baromfihússal és hallal bővülnek.

De én mindig röhögök ezen a szemi vega elnevezésen:D ezt azok találták ki, akik sosem mondanának le a húsról, de szeretnék magukat vegának hívni:D tulajdonképpen én egész életemben szemi vega voltam:) vagyok, csak nem tudtam róla, hogy van ilyen elnevezés is:D

Amúgy hogy haladsz?

2010. ápr. 25. 22:16
 13/15 A kérdező kommentje:

Végülis egész jól, de az az igazság, hogy még nem határoztam el magam biztosan amelett, hogy csinálom. Bár igyekszem csak halat és baromfit enni és a kérdés kiírása óta csak 1x "csaltam". =) Mostanában rengeteget kell tanulnom és nincs időm magam utánna járni a dolgoknak, azért is tettem fel itt a kérdést. Azthiszem 2 hét múlva, ha lemennek a vizsgáim jobban beleásom magam a dolgokba. =)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2010. ápr. 26. 14:10
 14/15 anonim ***** válasza:

én nem vagyok vega mégsem eszem vöröshúsokat mert nem vagyok oda érte nyuszit és csirkét eszem és nem készítettem elő a szerveztem stb...mondjuk ez mindig így volt ezért nemtom milyen 'áttérni'

na de ezzel csak azt akarom mondani h sztem semmi bajod nem lesz ha nemeszel vöröshúsokat

2010. jún. 12. 21:23
 15/15 anonim ***** válasza:
Semmi hülyeség nincs a szemi vegába, ugyanis pl. mi van azokkal, akik alig, sokszor több hét után esznek csak húst? Na persze akkor se őrületes mennyiségben.
2019. febr. 28. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!