Milyen zoldsegekben dus eteleket tudnek sutni, fozni?
Egyrészt szerezz be magadnak egy vegetáriánus szakácskönyvet.
Másrészt bármit el lehet készíteni hús nélkül, sőt :)
Pl. paradicsomos/borsós/gombás parmezános rizottó
tejszínes-gombás/répás-gorgonzolás/citromos-cukkinis/paprikás/paradicsomos/olajbogyós tészta/rizs
zöldségekkel/zöldségkrémmel/sajttal/tojással/fűszeres túróval töltött gomba, paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán
grill szójaszószos/bazsalikomos/rozmaringos cukkini, paprika, sajt, padlizsán
sült avokádó camembert vagy brie sajttal
rakott brokkoli/karfiol/zöldbab/krumpli
brokkolikrémleves, karfiolkrémleves, cukkinikrémleves, burgonyakrémleves, hagymakrémleves, fokhagymakrémleves, répakrémleves, zellerkrémleves
ratatouille, lecsó
rántott vagy grill vagy sült tofu
erdei vagy sima gombaragu vagy pörkölt,paprikás nokedlivel vagy leves belőle
tócsni, sajtos cukkinifasírt
most így hirtelen ennyi de hát rengeteg van még, nézz utána. Az nem megoldás, hogy nem eszel!
Vágj metéltre sárgarépát, karalábét, zellert, tedd fel őket egy mély serpenyőben, kevés olajon, adj hozzá kevés vizet, ezzel locsolgasd, majd jöhet a metéltre vágott cukkini, cikkekre vágott gomba és a kukorica, fúszerezd őket (közben is) sóval, szerecsendióval, őrőlt fehérborssal, valami isteni, de igazából azt teszel bele, amit csak szeretnél.
Ajánlani tudom még a papírban sült zöldségeket, előtte a keményebbeket főzd meg egy kicsit. Ehhez használhatsz olyan zöldségeket, mint például a sárgarépa, cukkini, gomba, karalábé, burgonya, zeller, retek, édesburgonya, mogyoróhagyma, csak hogy párat említsek. A sütés igen egyszerű, levágsz egy nagy darab sütőpapírt, tepsire teszed (nekem egy tepsibe 4csomagocska szokott férni) akár félbe is hajthatod a papírt, hogy lásd meddig rakhatsz bele zöldséget, megtöltöd a zöldségkeverékkel, majd behajtogatod a papír széleit (szóval becsomagolod a zöldségeket) majd megsütöd, és kész is van.
De amúgy rengeteg főzelék, gyümölcs, és zöldségleves létezik.
Bármiben tudok segíteni nyugodtan írj privátot :)
Szoktam mindenféle zöldségből pörköltet csinálni. Mikor mi van, abból.
Ha tojást ehetsz, akkor meg mindenféle zöldséget csinálhatsz rántva.
Nagyon finom a rántott padlizsán meg a rántott karfiol.
Vagy palacsintatésztában megsütni bármit. Mint húsban a párizsi szeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!