Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen zoldsegekben dus...

Milyen zoldsegekben dus eteleket tudnek sutni, fozni?

Figyelt kérdés
Honapok ota nem fogyasztok hust. Eleinte kivettem a hust az olyan etelekbol, melyekben korabban voltak, helyettesitettem valami massal. Ezutan kevesebbet ettem, majd mostmar ott tartok, hogy kb napi 1x eszem valamit, mert nem vagyok ehes, de nagyon faradekony vagyok, remgeteget alszom. Ugy gondoltam, megprobalok tobbet enni, de csak olyat, ami zoldseekbol keszult. Tudtok recepteket?
2016. júl. 7. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Tésztás ételek.. A kinai, thai konyha ebben szuper jó sok zöldség tésztával .. Ezekből kilehet hagyni a húst..
2016. júl. 7. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyrészt szerezz be magadnak egy vegetáriánus szakácskönyvet.


Másrészt bármit el lehet készíteni hús nélkül, sőt :)


Pl. paradicsomos/borsós/gombás parmezános rizottó

tejszínes-gombás/répás-gorgonzolás/citromos-cukkinis/paprikás/paradicsomos/olajbogyós tészta/rizs

zöldségekkel/zöldségkrémmel/sajttal/tojással/fűszeres túróval töltött gomba, paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán

grill szójaszószos/bazsalikomos/rozmaringos cukkini, paprika, sajt, padlizsán

sült avokádó camembert vagy brie sajttal

rakott brokkoli/karfiol/zöldbab/krumpli

brokkolikrémleves, karfiolkrémleves, cukkinikrémleves, burgonyakrémleves, hagymakrémleves, fokhagymakrémleves, répakrémleves, zellerkrémleves

ratatouille, lecsó

rántott vagy grill vagy sült tofu

erdei vagy sima gombaragu vagy pörkölt,paprikás nokedlivel vagy leves belőle

tócsni, sajtos cukkinifasírt


most így hirtelen ennyi de hát rengeteg van még, nézz utána. Az nem megoldás, hogy nem eszel!

2016. júl. 7. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A fáradékonyságot vitaminhiány is okozhatja. Érdemes ezt lecsekkolni, különösen figyelve a B12-szintedre. Ha semmilyen állati eredetű ételt nem eszel, akkor szükséges a B12 pótlása.
2016. júl. 7. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Vágj metéltre sárgarépát, karalábét, zellert, tedd fel őket egy mély serpenyőben, kevés olajon, adj hozzá kevés vizet, ezzel locsolgasd, majd jöhet a metéltre vágott cukkini, cikkekre vágott gomba és a kukorica, fúszerezd őket (közben is) sóval, szerecsendióval, őrőlt fehérborssal, valami isteni, de igazából azt teszel bele, amit csak szeretnél.

Ajánlani tudom még a papírban sült zöldségeket, előtte a keményebbeket főzd meg egy kicsit. Ehhez használhatsz olyan zöldségeket, mint például a sárgarépa, cukkini, gomba, karalábé, burgonya, zeller, retek, édesburgonya, mogyoróhagyma, csak hogy párat említsek. A sütés igen egyszerű, levágsz egy nagy darab sütőpapírt, tepsire teszed (nekem egy tepsibe 4csomagocska szokott férni) akár félbe is hajthatod a papírt, hogy lásd meddig rakhatsz bele zöldséget, megtöltöd a zöldségkeverékkel, majd behajtogatod a papír széleit (szóval becsomagolod a zöldségeket) majd megsütöd, és kész is van.

De amúgy rengeteg főzelék, gyümölcs, és zöldségleves létezik.

Bármiben tudok segíteni nyugodtan írj privátot :)

2016. júl. 7. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Szoktam mindenféle zöldségből pörköltet csinálni. Mikor mi van, abból.


Ha tojást ehetsz, akkor meg mindenféle zöldséget csinálhatsz rántva.


Nagyon finom a rántott padlizsán meg a rántott karfiol.


Vagy palacsintatésztában megsütni bármit. Mint húsban a párizsi szeletet.

2016. júl. 13. 05:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!