Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusoknak fogyókúra?...

Vegetáriánusoknak fogyókúra? Valaki tud ajánlani valami jót?

Figyelt kérdés

A baj az, hogy tejet, húst, tojást nem fogyasztok (csak ritkán halat), viszont nem is igen pótlom 1)mert a vegacuccok általában irdatlan drágák és én meg csóró kolis vagyok 2)nincs is nagyon ötletem.

Sajnos eléggé meghíztam az utóbbi időben (bár gyanítom ebben a pajzsmirigyemnek is van némi szerepe, az egyéb tünetek miatt), és szeretnék diétázni, de fogalmam sincs, mit hogyan. Mert az lenne a jó, ha lenne egy összeállított étrend, napokra lebontva (mint sok más diétánál ,csak ugyem ajdnem mind húsosak), csak sehol nem találok olyat, ami vegadiéta (plusz sok minden nem is jó, mert sok a gyomorsavam)

Valaki tud ajánlani valamit? Amit nem csak horrorárból lehet kihozni?

2016. máj. 3. 19:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, a kérdésem tárgytalan, mert írtad később, csak még nem olvastam el.
2016. máj. 3. 21:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam. Sajna a listádból még nem tudhatom, miből mennyit viszel be. Simán lehet megfelelő a fehérjebeviteled, a növényekben is jócskán van, főleg némelyikben, csak általában többet kell belőlük enni, mint húsból, ami kalóriaszegény növénynél nem nehéz és pl. nekem nem is lenne gond, ha nem lenne alacsony a szénhidrátkeretem... Finom, olcsó zöldség kilószámra, az mesés. Csak az aminosavkomplex kavar be.

Fontos, hogy konkrétan mennyit eszel, legalább a makrotápanyagokból. Nem kell mindenkinek számolni ezeket, de azért informatív, s ha gond van, nem árt gondosabban megnézni, hátha már itt probléma van. Bár egy jó orvos sem ártana a pajzsmirigy miatt, illetve ha már ott vagy, lehetne kivizsgálás, hogy vajon miből lehet hiányod s eme infó birtokában lehetne étrendet változtatni.

2016. máj. 3. 21:15
 13/17 A kérdező kommentje:
Kösznöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld hüvelykujjacska. Lehet ráveszem magam megint az orvosra, pedig már nagyon elegem van belőle, sok a rossz tapasztalat. Na de azt hiszem ideje a sarkamra állni és azt mondani, hogy adig nem megyek el, míg ki nem találunk valami megoldást :) (Max elküldenek a búsba :D)
2016. máj. 3. 21:28
 14/17 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

"Valaki tud ajánlani valamit?"

Tudok: rendszeres mozgás. Ehetsz bármilyen egészséges kajákat, a mozgást nem pótolja semmilyen étel. Fuss napi 5-10 km-t, de ha ez sok, kezdd kevesebbel. Napi egy, aztán másfél, és fokozatosan növeld a mennyiséget. Ha nem szeretsz futni, jó a biciklizés, úszás, esetleg a gyaloglás is.

"de egyszerűen időnként képtelen vagyok kontrollálni ezt"

Olyan nincs. Minden csak akaraterő és elhatározás kérdése. Ha elindulnál a boltba csokiért vagy nápolyiért, akkor ne a boltba menj, hanem fuss (vagy gyalogolj) egy kört a ház körül. Vagy kettőt. Vagy a lakótelep körül.

És a rizst is cseréld le barnarizsre. A sajt pedig tömény zsír, azt is hanyagolnám.

4-es: Az olajos magvakban is van fehérje. A tökmagban pl. több van, mint a pulykamellben.

2016. máj. 4. 01:51
 15/17 anonim ***** válasza:

A tökmag jó cucc, a tökmaglisztnek pedig a nagyobbik fele fehérje... :D

Azért a sajtban is jócskán van fehérje, zsír speciel feleannyi, mint a tökmagban (persze nem ugyanolyan zsír, de nem mindenki lát problémát a telített állati zsírokban), csak vigyázni kell a mennyiséggel, s bejöhetnek etikai okok is, bár az kb. mindennél, de mégis van különbség.

2016. máj. 4. 12:06
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

ROSTOSAT

SOK ROSTOSAT

Meg idénygyümölcsöket, azt, ami az adott hónapban éppen elérhető áron van.

IGYÁL SOK VIZET

És sokat MOZOGJ. Például, ha teheted, kerékpáron járj.

2016. máj. 4. 13:23
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi az válaszokat!!!
2016. máj. 4. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!