Folyton éhes vagyok. Mitől lehet?
Kb 1 ève nem eszem hùst ès folyton èhes vagyok.sosem lakok igazàn jòl.
Egy ismerősöm ma viccből mondta h azèrt vagyok mindig éhes mert nem eszem hùst.
Elgondolkodtam rajta. Igaz lehet?
#6: Ezt talán hadd döntse el ő. Én sem tartom rossznak az igazán minőségi húst (amilyet nehéz találni s én nem keresem), de ez nem azt jelenti, hogy akár felmerülne bennem a húsevés évi pár alkalomnál többször (s ha felmerül, akkor sem az szokott lenni a jó döntés, hogy egyem. a világon semmit nem nyerek vele).
Amíg beviszem, amit kell és jól elvagyok, miért is kéne mindent ennem? Ebben nincs logika.
Nem igaz, gondolom csak viccelt.
A hangsúly a fehérje, zsírok és a szénhidrát megfelelő arányán van.
Ha kiegyensúlyozatlanul táplálkozol, mindegy, hogy hússal vagy anélkül, akkor éhes maradsz és ráadásul hiánybetegségek is kialakulhatnak.
Törekedj arra, hogy minden nap fogyassz (teljes kiőrlésű) gabonákat, tojást, némi tejterméket, legalább 3-5 féle zöldséget vagy gyümölcsöt, olajos magvakat és nem lesz gondod.
Kerüld a cukros, félkész, mélyfagyasztott termékeket, a gyorskajákat, édességeket, nassolnivalókat, és helyette normálisan étkezz.
Az olajos magvakkal vigyázni kell, egy csomag általában 5-600 kalória, és nem laksz vele olyan jól, mint ugyanennyi kalóriányi(kb 200g) rizzsel. Könnyen hízás lehet a vége, ha azokkal akarsz jól lakni.
Az a helyzet, hogy ha zsírosan eszel, akkor tovább vagy jóllakva, ketogén diétán pl. simán elég napi 1-2 étkezés. Ha viszont sok szénhidrátot és kevés zsírt eszel, mint a vegánok általában, akkor kellhet napi 3-4, vagy akár 5 étkezés is, attól függ, mekkora adagokat eszel. Nekem elég 3, mert a súlyemelésből adódóan nagy az étvágyam, egy evésre 1000 kalória minimum lemegy, de ha neked nem, szétoszthatod többfelé.
Gyanítom, nem zsírosan eszel, hanem úgy, mint én. Itt elsősorban arra figyelj, hogy meglegyen a kellő kalóriamennyiség, és megfelelő legyen a szénhidrát, fehérje, és zsír aránya. Nálam ez 70-15-15% szokott lenni, tapasztald ki neked mi válik be. Akár 1-2 hónapig ki is számolhatod minden napodat, de a lényeg, hogy minden napod nagyjából ugyanolyan legyen, így szokik hozzá a szervezeted. A másik dolog, hogy igyekezz sok rostot enni. Ha szereted akkor barna rizs, konzervbab, lehet veretni a zabpelyhet aszalt gyümölccsel, zöldség minden mennyiségben. Ha jól csinálod, nem kéne éhezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!