Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Folyton éhes vagyok. Mitől lehet?

Folyton éhes vagyok. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kb 1 ève nem eszem hùst ès folyton èhes vagyok.sosem lakok igazàn jòl.

Egy ismerősöm ma viccből mondta h azèrt vagyok mindig éhes mert nem eszem hùst.

Elgondolkodtam rajta. Igaz lehet?

2016. ápr. 2. 19:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
igen.
2016. ápr. 2. 19:32
 2/15 A kérdező kommentje:
Hogy lehetne ezt "rendbe hozni" hùs nélkül?
2016. ápr. 2. 19:35
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Laktató, fehérje tartalmú egyéb élelmiszerekkel.Pl gomba, szója, tejkészítmények, tojás.
2016. ápr. 2. 19:49
 4/15 anonim ***** válasza:
50%

Próbálj enni egy 10 tojásos rántottát pár deka zsírban sütve, sok zöldséggel. Nekem tuti hatna még igazán éhesen is... De ha egyszerre kevesebbet szoktál enni, akki ötből :)

A fehérje a leglaktatóbb makrotápanyag, a szénhidrát pedig a legkevésbé. A fehérje+zsír+zöldség nekem eléggé bejön, persze elég sokat kell belőle enni.

A (zsíros) hús számomra laktató, de abból is kelleni szokott fél kiló, nem vettem észre, hogy a tojás rosszabbul laktatna engem. Persze oly sokféle ember van s mindenkit más laktat.

2016. ápr. 2. 20:04
 5/15 anonim ***** válasza:
53%

Lehet kapni fehérjeport táplálékkiegészítő boltban.

És lehet úgy válogatni növényeket, tejterméket, tojást, hogy több fehérje legyen benne.

A tofu is azt hiszem, erre alkalmas.

2016. ápr. 2. 20:17
 6/15 anonim ***** válasza:
16%
Ehetsz húst. Nehogy azt hidd hogy nagy bajod lesz tőle vagy ártalmas a hús. Az embert úgy teremtették meg hogy mindent egyen. Persze normálisan , mindenből .
2016. ápr. 2. 20:32
 7/15 anonim ***** válasza:
35%
Egyél egy jó nagy tányér babfőzeléket, paprikás zsírral nyakon öntve, 1 nagy karéj kenyérrel . Biztos vagyok benne, hogy nem fog korogni a hasad .
2016. ápr. 2. 21:25
 8/15 anonim ***** válasza:
50%
A növényevőknek szinte egész nap enniük kell, hogy elegendő energiájuk legyen az élethez
2016. ápr. 2. 21:28
 9/15 anonim ***** válasza:
27%

+ leküldhetsz mellé ha még beléd fér, 2-3 lekváros, kakaós, túros palacsintát is .

Na majd nálam lennél megetetnélek én, jó laknál mint a duda.

2016. ápr. 2. 21:28
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

#8: Ez mennyire nem igaz... Amúgysem volt szó arról, hogy a kérdező vegán lenne. De én megmutatnám neked, hogy félóra alatt hogyan vágom be a napi kalóriaszükségletemet növényi ételekből (a tutira remek összetételt nem vállalnám be, mert nem vagyok vegán s annyira nem vagyok penge az én életmódom korlátai ÉS a vegán étrend kombinációjában, az elég kemény)... Nem szoktam így csinálni, mert tojást eszem, amit nagyon gyorsan meg lehet enni s tápláló, de nem okozna gondot. Elég sok tömény vegán ételt ismerek.

A kalóriaszegény növényi részeket (füvek, levelek) evő állatoknak kell nagyon sok időt tölteni evéssel, mint pl. a ragadozók közé tartozó pandának (néha példálózom vele, hogy ha ő bambuszt eszik, akkor nekünk, mindenevőknek még több jogunk van kerülni a húst :D igaz, szegény nem jó dolgában eszik levelet).

De pl. a madaraknak sok energia kell s nem is érnek rá egész nap legelgetni, na ők tömény ételeket esznek akkor is, ha alapvetően növényevők. Magvak, nektár...

Az édes gyümölcsök is elég tömények tudnak lenni, az ember által nemesítettek főleg ott vannak. De az ember ugye eleve hozzájut tömény zsírhoz is, a gyors kalóriabevitel igazán nem gond. Nem minden vegán alapozza szénhidrátokra az energiabevitelét. Nagy kalóriaigénynél főleg célszerű tud lenni a zsír (pech, ha az embert annyira laktatja, hogy mégsem tud sokat enni belőle, ahogy az is, ha nem bírja, de a szénhidrátból is nehezen tud eleget enni), bár nem mindenkinek okoz gondot a sokkal kevésbé tömény szénhidrátok nagy mennyiségben alkalmazása sem.

2016. ápr. 3. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!