Tojásos nokedlihez milyen lisztet használjak, hogy egy kicsit a szénhidrátot visszafogjam?
Én olajos magvakkal csinálom az ilyesmit, de az már nem ugyanolyan étel, a gyökeresen más összetétele miatt, s én elég komolyan veszem a szénhidrátkeretemet, az főleg zöldségre kell.
Akármilyen gabonalisztet használsz, az ugyanúgy elég tömény szénhidrát.
Nem a szénhidrátot kell visszafogni (azt ez esetben nem is tudod), hanem arra kell törekedni, hogy az összetett szénhidrátok legyenek túlsúlyban az egyszerű szénhidrátokkal szemben, azaz alacsonyabb legyen a glikémiás index.
A Graham-liszt, a tönkölybúza liszt, a barna rizsliszt, a teljes kiőrlésű búzaliszt mind alacsony glikémiás indexűek. Én általában mindent 2-3 féle lisztből csinálok, úgy az aminosav profilt is szépen ki lehet egészíteni, ami vegetáriánusként elég fontos.
Tapasztalataim szerint a nokedlihez a Graham és a zabliszt a legjobb, kb fele-fele arányban használom. Persze lehet csak az egyikből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!