Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tojásos nokedlihez milyen...

Neni83 kérdése:

Tojásos nokedlihez milyen lisztet használjak, hogy egy kicsit a szénhidrátot visszafogjam?

Figyelt kérdés
2016. márc. 22. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Én zablisztből szoktam.
2016. márc. 22. 18:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Én olajos magvakkal csinálom az ilyesmit, de az már nem ugyanolyan étel, a gyökeresen más összetétele miatt, s én elég komolyan veszem a szénhidrátkeretemet, az főleg zöldségre kell.

Akármilyen gabonalisztet használsz, az ugyanúgy elég tömény szénhidrát.

2016. márc. 22. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem a szénhidrátot kell visszafogni (azt ez esetben nem is tudod), hanem arra kell törekedni, hogy az összetett szénhidrátok legyenek túlsúlyban az egyszerű szénhidrátokkal szemben, azaz alacsonyabb legyen a glikémiás index.

A Graham-liszt, a tönkölybúza liszt, a barna rizsliszt, a teljes kiőrlésű búzaliszt mind alacsony glikémiás indexűek. Én általában mindent 2-3 féle lisztből csinálok, úgy az aminosav profilt is szépen ki lehet egészíteni, ami vegetáriánusként elég fontos.

Tapasztalataim szerint a nokedlihez a Graham és a zabliszt a legjobb, kb fele-fele arányban használom. Persze lehet csak az egyikből is.

2016. márc. 22. 21:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Fentihez még egy tipp: durumliszt is jobb, mint a sima fehér liszt.
2016. márc. 22. 22:41
 5/6 gyilki válasza:
Az a legjobb ha nem eszel galuskát! Akkor visszafogod a szénhidrátot.
2016. márc. 25. 11:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ez egyáltalán nem testzsírcsökkentő kaja. Nem tudod nem-szénhidráttal helyettesíteni, maximum gyorsan felszívódó helyett lassan felszívódó CH-t teszel bele, de attól még a CH és kalóriatartalom ugyanaz.
2016. márc. 30. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!