Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » "Biztonságos" helyről lehet...

"Biztonságos" helyről lehet tejterméket szerezni?

Figyelt kérdés
Mármint nem nagyüzemre gondolok hanem ahol tényleg normálisan tartják az állatokat. Tegnap nézegetem képeket és videókat a nagyüzemi tejtermelésről (nem kellet volna...) Már elég régóta gondolkodtam arról, hogy leszokok a húsról és tegnap lett elegem. Csak annyi változott, hogy most már nem az sem mindegy hogy honnan származik a tejtermék. Mert oké ebédre még tudok mit enni de mondjuk vacsorára inkább szerettek pirítóst enni eddig szalonnával de most már inkább tojással (vidéken lakunk és szerencsére levágás nélkül csak a tojás miatt tartunk baromfit) vagy hagymával de hát ugye a pirítóshoz kell vaj... Vagy mondjuk a csokoládé. Arról nem hiszem, hogy le kellene mondani a vegaságom miatt. Vagy néha egy finom kis sütemény is jó lenne csak ugye abba is kel tejtermék. Mert pl fagyiból van vizes is szóval ott még könnyű is kiszúrni amelyik normálisan fogyasztható. Tudom, hogy vannak növényi alapú tejtermékek de gondolom, hogy azok annyiba is kerülnek... Kedves vegák kérlek adjatok tippeket, hogy ha ti esetleg nem fogyasztotok tejterméket akkor mit szoktatok helyette fogyasztani.
2015. dec. 1. 12:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azért, mert ezeknek az állatfajoknak köré épül az egész tejipar. Ha most kitalálnák, hogy mostantól bivalytejjel váltjuk le a tehéntejet Európában, az egy igencsak drága beruházás lenne. (Ugyanez igaz fordítva is igaz Indiára.)

De az se véletlen, hogy pont ezek köré a fajok köré épül a tej feldolgozása. Ennek mind biológiai és gazdasági okai vannak.

A helyzet az, hogy nincs túl sok állatfaj, ami alkalmas lenne arra, hogy széleskörben emberek millióihoz el lehessen juttatni. A mai tejfogyasztási kultúra többezer éves, nem lehet egyik napról a másikra fajra átállni.

2015. dec. 5. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!