Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi történne, ha húst ennék?

Mi történne, ha húst ennék?

Figyelt kérdés
Soha életemben nem fogyasztottam húst, kóstolás szintjén is utoljára 4-5 évesen, de mostanában egyre jobban érdekel, hogy milyen lehet. Undorodom tőle, de az utóbbi időben rengetegszer késztetést éreztem, hogy megkóstoljam. Mi történne? Rosszul lennék?
2015. nov. 9. 21:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
sem a tejben, sem a husban nincsennek hormonok...
2015. nov. 10. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne hormon a tejben és a húsban? Úgy tudom, van, de nem néztem utána s engem nem érint, egyiket sem eszem.

A tojás remek fehérje s miért lenne kevés? Mennyiség kérdése. Remek tápanyagforrás, persze nincs benne meg minden elegendő mennyiségben (C-vitamin meg totál nem, de az a sült húsban sem tenghet túl), azért (is) eszünk növényeket is, legalábbis én. De erről úgysem győzi meg egymást a két tábor, amikhez én nem is tartozom, mert extrém ritkán eszem húst. Tápanyag szempontjából semmit nem érek vele emiatt, de vega nem vagyok. Foglalkozom vele, hogy az legyek megint, kb. mindegy nekem.


Kérdező, fogalmam sincs, ha kipróbálod, írd le. De lehetőleg jó húst egyél, mert az ízetlen boltiaknak semmi értelme (a halak furák, azok tenyésztve is finomak, ajánlom a lazacot), s erkölcsi szempontból sem jó választás. Jóféle házit viszont nehéz szerezni, még én sem igyekszem rajta, ha egyszer megvagyok hús nélkül. A lazac persze egészen más, mint a többi hús. Még a halaktól is nagyon eltér, nemhogy a csirkétől vagy a disznótól vagy a szarvasról, s ez utóbbi 3 is teljesen más.


De ha nem az íz érdekel, csak a hatás... Nem tudom. Állati fehérje a hús is, mint pl. a tojás, nem látom, miért tudnánk nehezebben emészteni, de ehhez nem értek, csak tudom, hogy az ilyesmit meg tudja emészteni az ember. A növények jelentős részét nem tudjuk, arra tartjuk a bélflóránkat, az tud leépülni, ha nem eszünk növényeket.

2015. nov. 10. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
A szervezet különféle ételek lebontásához különféle enzimeket termel. Ha nem eszik valaki húst, akkor leáll azon enzim termelésével. Ha pedig újra elkezd húst enni, először idegen anyagnak érzékeli azt és egyfajta mérgezéses állapot léphet fel a szervezetben.
2015. nov. 10. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 szaszaa11 ***** válasza:
54%

Ha nincs a tejben növekedési hormon, mitől nől meg a boci? :)

A hús nagyom egészséges, csak nem mindegy hogyan van elkészítve. Az olajban sütés maga nagyon egészségtelen, mert az olajból (mindegy hogy napraforgó, pálma, vagy olívaolaj) hevítés során úgynevezett transzzsírok szabadulnak fel, amelyek rendkívül egészségtelenek. Növeli például az inzulinszintet, amitől újra éhesek leszünk, holott már bevittük a szervezetbe a szükségletet. Ezért a konyhatechnologiaban mindig a zsírban sütést kell alkalmazni, ha nem akarjuk mérgezni magunkat.

2015. nov. 10. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 szaszaa11 ***** válasza:
33%

Ja és még annyi, hogy a szénhidrátokat sokkal ajánlatosabb állati eredetű élelemmel bevinni.

És felejtsük el a táplálkozási piramist. Ha étkezésünk 65%át szénhidrátok teszik ki, köszönhetünk az elhízásnak, és az ezzel kapcsolatos megbetegedéseknek

2015. nov. 10. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:

"Ha nincs a tejben növekedési hormon, mitől nől meg a boci? :) "


Hat nem is attol a minimalis osztrogentol ami a tehentejben lehet van.

2015. nov. 10. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:

Ha csak vegetáriánus vagy, vagyis eszel tejterméket meg tojást, nem hiszem h nagy bajod lesz, legrosszabb esetben is csak gyomorrontást kapsz.

Ha viszont vegán vagy, vagyis soha semmilyen állati eredetűt nem eszel régóta, akkor akár bele is halhatsz egy húsos kajába (már volt ilyesmire példa). Bár feltételezem nem vegán vagy hanem csak vegetáriánus, így valószínű h nem lesz nagy gondod belőle.

Bár azt nem értem: undorodsz tőle, de mégis csábít h megkóstold? Nem ellentmondás ez? :D

2015. nov. 10. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:

#15: Állati eredetű élelemmel nagyon nehéz valamirevaló szénhidrátot bevinni, növényekkel pedig nagyon nehéz nem... Nem lehet mindenki zerocarber.

Én mindenevő vagyok, gyakorlatilag a teljes szénhidrátbevitelem növényekből jön, ahogy az már lenni szokott, ha az ember még tejcukrot sem eszik s a szénhidrátosabb belsőségeket sem fogyasztja kilószámra.


Egy korábbi hozzászólásra reagálva, nem feltétlenül a szénhidrátok adnak energiát. Nekem pl. a zsírok adnak, ráadásul akik zsírra alapoznak, azok tipikusan megnövekedett energiaszintről számolnak be. Természetesen vannak kivételek.

Csupán az agy egy részének kell mindenképpen glükóz, de ehhez sem kell szénhidrátot enni.

2015. nov. 10. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 szaszaa11 ***** válasza:
0%

A zsírok csak egy nagyon kis része alakul energiává, a nagy részük raktározódik. A fehérjék a sejtépítésben játszanak nagy szerepet, a szénhidrátok pedig az energiatermelésben. Ez szerintem általános iskolás anyag, és nem hülyeség, mint a táplálkozási piramis.

A tejjel nem csak a növekedési hormonnal van a baj, mert tegyük fel, hogy okosobbak vagytok mint megannyi doktor akiktől ezt tanultam. (bar kötve hiszem hogy igy lenne), es valoban nem tartalmaz növekedési hormont. De olyan tápanyagokat sem elegendő mennyiségben, amire szükségünk van, viszont rengeteget abból, amiből nem, vagy csak nagyon minimális mennyiseget ajánlott bevinni a szervezetbe.

A vegetáriánus életmód egy gyűjtőnév amibe beletartozik a vegánizmus is, csak hogy azoknak is mondjak valamit, akik ebbe kötöttek bele. Régen sokkal magasabb volt az átlagéletkor, vajon miért? Ha csak a táplálkozást nezzuk akkor azert, mert a zöldség meg zöldség volt a hus meg hus. Manapsag ez mar nincs igy. Anno lehetett volna valoban fedezni a szervezetünk szükségleteit csak zöldségekből, es nemi alati eredetű élelmiszerből, de ez manapság nem megoldható, táplálék kiegészítők nélkül nem. Táplálék kiegészítőkkel megint mas a helyzet, de errol nem volt szo, hogy a kerdezonel ez az opció jatszik.


Hat nem tudom emberek. Tomjetek csak magatokba a sok sok értéktelen gyümölcsöt zöldséget, egészségtelen tejterméket es minden egyéb értéktelen vagy szinte értéktelen, esetleg mérgező (olajjal sütés, tej, cukrok, szénhidrát bombák stb.) élelmiSZEReket. Hangsúlyozom a SZER-t ebben a szóban.

Meglátjátok 5-10 év múlva, hogy a vegetariunosok, veganok mind allultaplaltak, gyenge szervezettel rendelkezo beteges emberek lesznek.

Azok pedig akik a cukron, liszten, són, szénhidráton, és egyéb csak kis mértékben ajánlott dolgokon élnek, majd 4 év múlva a fogyitáborban cukorbetegként szenvednek. Ha nektek Ennyit megér, hajrá.

Én próbáltam segíteni, de itt már nem lehet. Sziasztok.

2015. nov. 10. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én egy csodalény vagyok, mert nem látszik rajtam a napi 15 dkg zsírlerakódás (pont hogy 20 kilót fogytam s nem izomból) és a fényből élés...

Van, aki nálam intenzívebben csinálja, kalóriabevitelének 95%-a zsír, éveken át, miközben nagyon intenzíven sportol. Elég fura gondolat, hogy láthatatlanul hájasodik és nem a zsírt használja energiaként...


Az eredeti eszkimók zsírosak voltak, de azért energiájuk is bőven volt valamirevaló szénhidrát nélkül.


Csak mert az iskolában nem tanítják, a test még simán átáll zsírra, ez egy fontos túlélési mechanizmus, s van, akinek a szervezete a zsírt preferálja s szénhidráttal közel sem működik olyan jól.

Elég akár egy éjszaka s máris termelődnek a ketontestek, hiszen életben kell maradnunk úgy is, hogy nincs szénhidrátbevitel. Anélkül nagy bajban lennénk, főleg civilizációtól távol s nem is tudott volna így elterjedni az ember eme bolygón.


A zöldségekben akkor is vannak ásványi anyagok, ha vitamin ma már kevesebb, de valamennyi abból is akad valamiben, elvégre nem kapok skorbutot C-vitamin szedés nélkül sem. Továbbá finomak s nyersen frissítőek, ez is szempont. A tápanyagbevitelemet nem elsősorban rájuk alapozom, de azért segítenek abban is.

A rendesen táplálkozó vegákkal semmi baj nem lesz később sem, mivel a húsban nem fog hirtelen megjelenni mindenféle fontos tápanyag, amit másból ne tudnának bevinni :)

2015. nov. 10. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!