Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Iemri valaki az "eredeti...

Iemri valaki az "eredeti erdélyi", de lehet magyar PADLIZSÁNKRÉM receptjét?

Figyelt kérdés
Nagyon régen ettem és szeretném megtanulni ,üvegben eltartható úgy tudom!
2010. márc. 15. 09:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Mi igy csinaljuk(Nagyvaradon).Sutjuk,aztan pucoljuk,apritjuk,majd sozzuk,hagymat teszunk ra ,majd majonezt,de az oregek majonez helyett 1 kis olajat es par csepp ecetet tesznek az egeszre.osszekavarod es mar kesz is.
2010. márc. 15. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm de kedves vagy és gyors!!Minden jót neked:)
2010. márc. 15. 10:03
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Erdélyi vagyok :)

Nagymamám süti, pucolja, aprítja, hagyma(kockázva és bőven), egy kis olaj . Mélyhüttőben szoktuk tárolni inkább, üvegben még nem láttam :D

2010. márc. 15. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Kifelejtettem, h paradicsommal mellette az igazi :)
2010. márc. 15. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédasszonyom (aki kolozsvári volt) is úgy csinálja, mint az 1., csak ecet helyett egy kis citromot csepegtet bele. Imádom!
2010. márc. 15. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Én (eredetileg bp-i) így készítem: sütöm, oldalán felvágom és egy kanállal kikaparom (gyorsabb, mint a pucolás és ha jól megsült, könnyen ki is jön minden). Hagymával, sóval, borssal, majonézzel összezúzom a botmixerrel. Lágy, krémes lesz. Én is fagyasztóban tároltam eddig.
2010. márc. 15. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy az erdélyi padlizsánkrém MAJONÉZES. Szóval csak annyi a különbség, hogy majonézzel kell összekeverned a átturmixolt padlizsánt.

Anya mindig házilag készíti a majonézt. Nem könnyű az biztos, de finomabb, mint a bolti.

Recept:

2 dl olaj

2 db tojás sárga

1 e.k. mustár

450 g tejföl

(Az olajat cseppenként kell kikeverni a tojássárgájával.Majd fokozatosan lehet hozzáönteni. Gyakorlat kell hozzá.)

2010. márc. 16. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja és hagyma. Ennyi azt hiszem.
2010. márc. 16. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
ELso vagyok.A majonezhez nem kell tejfol!az mar nem majonez.tejfolos "majonezt" csak toltott tojasra vagy krumpli salatara szoktunk csinalni,h lazabb legyen ne az a tomeny majonez.Amugy tok egyszeru.1 tojas sargajahoz teszel 1 kkanal mustart,majd bothabverovel(azzal konyebb vagy falanallal)elkezded keverni es az elejen szinte cseppenkem ontod hozza az olajat,vagy kiskanallal is adagolhatod.Ha veletlenul nagyon felontotted olajjal tehtsz hozza 1 tojassargajat megint...majh ha kesz en par csepp citromlevet teszek bele az kicsit kifeheriti es nem csaka mustartol lesz aromaja.....majd mehet a kajara...sok sikert.
2010. márc. 17. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó igen igazad van. Amit írtam az a tartár mártás és pl. mi is a krumplisalátának keverjük ki. A majonéz: tojássárgája és olaj.
2010. márc. 17. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!