Iemri valaki az "eredeti erdélyi", de lehet magyar PADLIZSÁNKRÉM receptjét?
Figyelt kérdés
Nagyon régen ettem és szeretném megtanulni ,üvegben eltartható úgy tudom!2010. márc. 15. 09:58
1/12 anonim válasza:
Mi igy csinaljuk(Nagyvaradon).Sutjuk,aztan pucoljuk,apritjuk,majd sozzuk,hagymat teszunk ra ,majd majonezt,de az oregek majonez helyett 1 kis olajat es par csepp ecetet tesznek az egeszre.osszekavarod es mar kesz is.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm de kedves vagy és gyors!!Minden jót neked:)
2010. márc. 15. 10:03
3/12 anonim válasza:
Erdélyi vagyok :)
Nagymamám süti, pucolja, aprítja, hagyma(kockázva és bőven), egy kis olaj . Mélyhüttőben szoktuk tárolni inkább, üvegben még nem láttam :D
4/12 anonim válasza:
Kifelejtettem, h paradicsommal mellette az igazi :)
5/12 anonim válasza:
Szomszédasszonyom (aki kolozsvári volt) is úgy csinálja, mint az 1., csak ecet helyett egy kis citromot csepegtet bele. Imádom!
6/12 anonim válasza:
Én (eredetileg bp-i) így készítem: sütöm, oldalán felvágom és egy kanállal kikaparom (gyorsabb, mint a pucolás és ha jól megsült, könnyen ki is jön minden). Hagymával, sóval, borssal, majonézzel összezúzom a botmixerrel. Lágy, krémes lesz. Én is fagyasztóban tároltam eddig.
7/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az erdélyi padlizsánkrém MAJONÉZES. Szóval csak annyi a különbség, hogy majonézzel kell összekeverned a átturmixolt padlizsánt.
Anya mindig házilag készíti a majonézt. Nem könnyű az biztos, de finomabb, mint a bolti.
Recept:
2 dl olaj
2 db tojás sárga
1 e.k. mustár
450 g tejföl
(Az olajat cseppenként kell kikeverni a tojássárgájával.Majd fokozatosan lehet hozzáönteni. Gyakorlat kell hozzá.)
8/12 anonim válasza:
Ja és hagyma. Ennyi azt hiszem.
9/12 anonim válasza:
ELso vagyok.A majonezhez nem kell tejfol!az mar nem majonez.tejfolos "majonezt" csak toltott tojasra vagy krumpli salatara szoktunk csinalni,h lazabb legyen ne az a tomeny majonez.Amugy tok egyszeru.1 tojas sargajahoz teszel 1 kkanal mustart,majd bothabverovel(azzal konyebb vagy falanallal)elkezded keverni es az elejen szinte cseppenkem ontod hozza az olajat,vagy kiskanallal is adagolhatod.Ha veletlenul nagyon felontotted olajjal tehtsz hozza 1 tojassargajat megint...majh ha kesz en par csepp citromlevet teszek bele az kicsit kifeheriti es nem csaka mustartol lesz aromaja.....majd mehet a kajara...sok sikert.
10/12 anonim válasza:
Utolsó igen igazad van. Amit írtam az a tartár mártás és pl. mi is a krumplisalátának keverjük ki. A majonéz: tojássárgája és olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!