Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az emberek ölni képesek, csak...

Az emberek ölni képesek, csak hogy egy jót egyenek, ez undorító. Tényleg én gondolkodok furán?

Figyelt kérdés
Még csak-csak okés hogy levadásznak néha napján mondjuk 1 állatot amihez semmi közük, vagy kifognak pár halat. De hogy nevel egy disznót/kacsát/akármit a faluban egy néni/bácsi, aztán azt hideg vérrel gond nélkül képes megölni, ez nekem nem áll össze hogy lehetséges. Főleg ahol szeretik az állatokat, kedvesek azzal a disznóval, vakargatják a fülét, simizik a fejét, aztán bumm kinyírják, mert az csak egy szar állat, vagy mit gondolnak ezek az emberek? Mert nem halnának éhen akkor sem ha élne az a disznó tovább... van más kajalehetőség bőven. Fontosabb egy finom kaja mint egy érző lény élete?? wtf, ez tényleg normális dolog és csak nekem fura, csak én gondolom hogy az emberek rohadtuk önzőek, kegyetlenek, undorítóak?
2015. júl. 23. 18:57
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
77%

#26 te se láttál még túl sok vegát ha így gondolod! környezetemben nagyon sok vega/vegán él és irigylésre méltó erőnlétnek örvendenek.minden évben lefutja a maratont/félmaratont ami azért nem piskóta!

Kérdező csak azt tudom mondani, hogyha ezt így látod akkor ne egyél húst! Nyilván ez nem egy egyszerű váltás és a környezetedben majd sokan visszapróbálnak húzni de ne hagyd. Én nem próbálom meg megértetni az emberekkel, hogy ez miért jó, miért csinálom mert tudom h régen én is marhaságnak tartottam. Nem kérem, hogy támogassanak csak azt, hogy elfogadják.

2015. júl. 28. 17:31
 32/37 anonim ***** válasza:
32%

Mert nincsenek említésre méltó izmai, meg tartalékai, azokkal a 40 kilókkal nem nehéz futni.

Izmos(nem testépítő) embert még nem láttam aki vegán volna

2015. júl. 28. 19:10
 33/37 anonim ***** válasza:
63%

Itt láthatsz egy párat. Egyébként miért nem lehet testépítő? Vegánként sem lehetetlen, sőt nyersvegánként sem.

https://www.youtube.com/watch?v=jM7MAlp0j50

https://www.youtube.com/watch?v=d_BdFj9UusU

https://www.youtube.com/watch?v=VpOlCPcdrdo

https://www.youtube.com/watch?v=Z9OgFKrTiyo

2015. júl. 30. 12:13
 34/37 anonim ***** válasza:
39%
Az jobb lenne szerinted, ha állatot tartana amit megeszik a végén, de addig is ütné-verné, rugdosná, terrorizálná? Így legalább emberi módon bánik vele, amikor meg odajutnak, hogy le kell vágni, az egy pillanat alatt megvan. Nem kötődhetünk fűhöz-fához érzelmileg, mert gyengévé tesz, ráadásképp nem laksz jól tőle. Ez van, az ember a tápláléklánc csúcsán áll, de nem jutott volna el idáig, ha növényt eszik!
2015. aug. 2. 17:02
 35/37 anonim ***** válasza:
35%
Mert talán a vadonban a tigris majd átszokik a fűre, csakhogy szegény többi állatot ne kelljen elkapnia?
2015. aug. 2. 19:49
 36/37 anonim ***** válasza:
26%

Az ember egy mindenevő élőlény, az emésztőrendszerünk arra lett kitalálva, hogy mindent meg tudjunk enni, növényt és állatot is ( akár nyersen, de mivel az ember már több 10 ezer éve ismeri a tüzet, miért ne sütné meg? ), a gyomrunk elég savas, hogy a baktériumoktól megtisztítsa a húst, a fogazatunkkal képesek vagyunk a húst eltépni ( van szemfogunk, még a sok ellenpélda ellenére is ) és olyan emésztőenzimeink is vannak, amik a húsban található fehérjét le tudják bontani elemeire és emellett csak gyümölcsöket és gyökereket, plusz pár növényi részt tudunk megenni, magát a növényt nem, mint egy speciális növényevő, mert ő le tudja bontani a cellulózt, mi viszont belehalnánk, vagy kihánynánk, próbáljon meg bárki levelet, vagy füvet enni. Persze nem kötelező enni húst, minthogy fent leírtam mindenevők vagyunk van választásunk, nem úgy, mint elődeinknek, akár 100 évvel ezelőttre gondolva.

Mindemellett én NEM utasítom el a hús evését és eszek is húst, mivel egy olyan tápanyag forrás, ami nem véletlenül szerepel az étlapunkon. Vasban ( speciális jól felszívódó vasban ), B12 Vitaminban ( hohóó, ez a húson kívül, csak a tojásban és a tejben található meg, plusz étrendkiegészítőkben ) és persze fehérjében gazdag táplálék és ízletes.

A mai világban eszmék sokasága repked balra-jobbra, ami nem feltétlenül állja meg a helyét, de a jót próbálja szolgálni, akár a veganizmus, van létjogosultsága, csak nem szabad semmiben a végletekig elmenni.

2015. aug. 2. 20:15
 37/37 nyarierik123 válasza:

7.-válaszoló: a növény nem olyan élőlény,

Nem érez, nincs agya, se szervei, tehát nem élőlény, csak nevezik élőlénynek mert képes szaporodni, nőni. Ennyi.

2017. márc. 1. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!