Mit gondoltok a szemivegetarianizmusról?
Szemit szem.
Komolyomra fordítva: ilyen jelenség gyakorlatilag nem létezik, mert az olyan, mintha valaki csak kicsit lenne terhes. Az pedig ugye lehetetlen, hiszen vagy terhes, vagy nem.
Első ötletem az volt, hogy azt gondolnám, hogy az illető szereti az állatokat és nem akarná ŐKET bántani, de már rászokott a húsevésre - és kicsit függő.
Egyébként, ha lelki okok miatt szeretne az illető vegetáriánus lenni (például a gyilkolás, mészárlás elkerülése végett) és annak ellenére is fogyaszt húst néha, akkor azok az alkalmak valószínűleg traumatikusak lesznek és az ember nem is fogja élvezi a húsevést (mivel bűntudata lesz, illetve lehet).
Még sok nézőpontot fel lehetne sorolni: az emberke miért lett vegetáriánus illetve szemi-vegetáriánus? (Bár ez ellentmondás...)
Mások erőltették rá?
Orvos javasolta és valamilyen speciális étrendet kell folytatnia?
Társasági húsevő?
Vagy az íz miatt?
Vallási okok miatt kerüli (valamennyire) a húsevést?
Eü. ok miatt?
Állatbarátság miatt?
Ahány ok, annyiféle különböző dolgot gondolnék az illetőről. :-)
Aki néha eszik húst, de általában zöldséget, azt úgy hívják, vegyes étrendű vagy mindenevő ember. Teljesen normális, hogy az élelem nagy része növényi eredetű és kisebb hányada hús.
De ez az illető nem vegetáriánus, mert azok soha nem esznek húst.
Az mindenevő, nem vega, ennyi.
Én magamat majdnem vegának tartom, de ilyen fogalom nincs, csak segít leírni az étrendemet, amiben jóformán sosincs hús.
De nem vagyok vega (voltam amúgy, komolyan vettem s most is komolyan veszem, hogy minél kevesebb húst egyek és pár halon kívül kizárólag házit vagy vadat), s valaki vagy vega, vagy nem vega, ahogy egy állatot is nehéz megölni "egy kicsit".
Oké, évi egy szardínia nem az a szint, mint a gyakori húsevés, de külön neve csak azért van, mert egyeseknek a hal nem hús...
"én nem eszem semmi olyat, amihez állat megölése kell!!!! (csak néha)"
Ilyen nem létezik, ez egy kitalált kategória azoknak, akik divatból akarnak húsmentesen élni, de nem bírják ki hús nélkül, ezért kreáltak maguknak egy kategóriát.
Azt úgy hívják, hogy kevés húst evő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!