Gombás kaja hús nélkül-Ötletek? :D
Tejszínes gombamártás krokettel, vagy rizzsel!
Grillezett gombafejek!
Szép, viszonylag nagyfejű gombákat választok.
Leszedem a szárukat.
A gombafejeket megpucolom, majd megtöltöm keményebb fajta juhtúróval. (nem azzal a fajtával, amelyik olyan csomagolásban kapható, mint a kempingsajt, mert az túl lágy fajta, és szétfolyik sütés közben)
A tültött gombafejeket bepanírozom (liszt+tojás+zsemlemorzsa+tojás+zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban hirtelen kisütöm. Azért viszonylag hirtelen, hogy ne folyjon ki a bryndza. De azért hagyok időt a gombának is hogy átsüljön.
Isteni finom!
Erdoszeli gombas tojas.
Az egesz tojasokat kemenyre fozod, a gombat aprora vagod es hagymaval megparolod.a tojasokat felbevagod a sargajat osszekevered a parolt gombaval,egy kaveskanal mustarral, fuszerezed visszatoltod a tojasokba.Zoldsalata agyon eloetelkent fogyaszthato es nem hizlal.
Legegyszerűbb: sajtos gombafejek
A csiperke fejeket megtisztítom, kiszedem a tönkjét és teleteszem reszeltsajttal (jó sokat szoktam belenyomkodni és púposan teszem). Bedobom a sütőbe és kb. 10 perc alatt megsütöm (hőlégkeverve a legjobb, de simán is jó), hogy szép aranysárga legyen a sajt a tetején. Sült krumplival szoktam köríteni, nagyon szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!