Ti is büdösnek érzitek a húst?
Mennyi ideje voltatok már vegetáriánusok, mire elkezdtétek kellemetlen szagúnak érezni a húsételeket?
Én konkrétan a csirkehúst, húslevest irtózatos vizeletszagúnak érzem már. Felfoghatatlan, hogy hogyan tudtam azt valaha a számban érezni. :S
Miért alakul ki ez?
Nem, csak ha romlott.
A csirkehúslevesnek szerintem pont nincs szaga.
Egy karakteresebb húsból készült levesnek, pl. egy marhahúslevesnek már van jellegzetes illata.
A csirkehús, és a belőle készített leves, stb. stb. akkor büdös, ha túlnyomórészt hallisztből készített táppal etették.
Ehhez nem kell vegának lenni, érzi azt a húsevő ember is!
Nagyon sok ételnek van szaga, illata, akár hús vagy akár zöldség.
Én pl. a karfiol szagát utálom :S
Sosem éreztem büdösnek a húst, max. némelyik nyers halat, de ez elég gyakori.
Egy időben viszont szagosnak éreztem a tojást (van neki, ez kétségtelen, de akkor erősen éreztem és nagyon zavart). Fel nem fogom, hogyan voltam képes vagy egy évig tojás nélkül élni, de akkor azt tettem.
A húst mindig szerettem, a vegaságom számos éve alatt is, mindössze nem ettem :) A csirke viszont mindig halálosan untatott, amiatt lettem vega...
Bizonyára van lelki része, de érzékennyé is válhatsz a hús létező szagára. Én is elszoktam dolgoktól. Sosem szerettem a napraforgó ízét, de az étolajon sosem éreztem. De amikor abbahagytam az efféle zsiradék evését, akkor érzékennyé váltam rá, most már szörnyen napraforgóízűnek érzem.
Én már 20 éve vegetáriánus vagyok. A legbüdösebb számomra:
1.Szalonnazsír - halálos!
2.szalonna sütve
3.kolbász sütve
4.egyéb sertésből készült dolgok; tepertő.
A többi állatot még elviselhetőnek érzem. Van családtag aki eszik csirkét, ő mindig tanyán nevelt tyúkot, tojást vesz, szerintem ez nem annyira büdös, mint a többi.
Ami a legrosszabb, hogy nyáron gyakran kiérzem az emberek izzadságából, hogy mit ettek. Aki az első három dolgot eszi, annak a közelében nem tudok megmaradni, ha izzad. (Plusz "büdös sajtok" evőinek kipárolgása. -de ehhez nagy mennyiségben kell fogyasztani.)
A vizelet is átveheti a fogyasztott ételek szagát. Tehát lehet hogy nem a csirke vizeletszagú, hanem a vizelet csirkeszagú, na meg a levesbe tett fűszerek szaga is kiérződhet belőle: sáfrány, zöldségek, ételízesítő, stb. Mondjuk tényleg erős hasonlóság van a két szag között. (Mármint húsleves és vizelet.)
Azért alakul így, mert kitisztul a szervezeted és ezért javul a szaglásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!