Miért válasszák némelyek a vegetarianizmust?
Tanulj meg helyesen írni!
Azért,mert nekik így tetszik. Miért esznek egyesek napi egy kiló húst,kenyeret és miért zabálják a cukrot? Mert nekik meg úgy tetszik.
Mert tudják, hogy egy kiskutya, kiscica és egy kis borjú között rangban nincs semmi különbség. Szerető, érző állatok, külön tudattal, viselkedéssel, személyiséggel. Ajánlom mindenkinek a "Földlakó" című dokumentumfilmet, amiben bemutatják a hús-tej-tojásipar borzalmas világát. Az embereknek tudniuk kéne ezekről, de helyette mindenki álltatja magát, hogy bizony ők azért születtek a földre, hogy megegyük őket... Az ó- és középkorban pedig mindenki azt gondolta, hogy a rabszolgák azért születtek a világra, hogy nemesebb, felettük rangban magasabban állókat szolgáljanak, mi? Az ember beismeri a hibáit a korral haladva, ma már jóval kisebb számban élnek szolgasorban ugyan olyan jogokkal rendelkező emberek, mert mind haladunk a korral, több dologra jövünk rá, emberi jogi egyenlőségek, nemi, vallási egyenlőségek, ésatöbbi. Így van ez az állati egyenlőséggel is, egyre többen jönnek rá a húsipar hátterére, egyre több tudós, doktor bizonyítja be, hogy a növényi alapú étrend a legjobb az emberi lénynek, rájövünk hogy nem irányíthatjuk és pusztíthatjuk ilyen szinten a természetet és a körülöttünk lévő állatokat. A Kína Tanulmány c. könyv 500 oldalon keresztül, több, mint 50 év kutatás alapján bemutatja a pozitív hatásait a veganizmusnak (és vegetarianizmusnak). Hjaj, és emberek, nincs olyan hogy hiánybetegség, ha csak növényi alapú étrendet folytatunk. KITALÁCIÓ! Kedves ismerősöm, 50 éve nem evett se tojást, húst, tejterméket, maratonokat fut, és úgy néz ki, mint egy 35 éves. De ott vannak azok az ismert olimpikonok, akik nem esznek állati fehérjét, és világelsők több sportban, erősebbek, mint bárki más! Keressetek rá a neten, ha van kedvetek. Vagy éljetek tudatlanságban, és ne vegyetek tudomást a körülöttetek történő dolgokról. Ezt nem prédikációnak szántam, hanem egy ajánlásnak. És nem kell lemondanotok semmiről, fel tudnál sorolni bármilyen ételt, én el tudom készíteni ugyan azt az én alapanyagaimból, ugyan olyan ízvilággal. :)
Ne haragudj, hogy így kitört belőlem, szeretem "terjeszteni" a gondolataimat ebben a témában, és semmi rosszindulatot ne érezz bennem, a családom minden egyes tagja húsevő, és ugyanúgy szeretem őket, nem nézek le senkit, én vagyok az egyetlen vegán (hús free, tojás free, (állati) tejtermék free, (állati) zselatin free) és nagyon ajánlom, még csak 9 hónapja folytatom, de lefogytam, erősebbnek, könnyebbnek érzem magam, elmúltak a krónikus, """örökölt""" betegségeim tünetei, nincs migrén, hátfájás, ízületfájás! Mi ez, ha nem a paradicsom!:) Anyukám nagyon egyszerűen főz, de egyébként én sütök-főzök magamnak, a családom is több züöldséget/gyümit eszik, olajos magvakat, stb. Na EZÉRT választják némelyek a vegetarianizmust/veganizmust :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!