Vega akarok lenni, hogyan kezdjem el?
Nos, már régóta gondolkozom azon, hogy vega leszek, leginkább az állatok miatt. De hogyan kezdjem el? Gondolom nem jó hirtelen egyszerre megvonni mindent magamtól.
A barátom szerint hülyeség ez az egész vegetáriánus étrend, mert majd akkor előbb meghalok, mert, hogy nem jut majd a szervezetembe elég vas meg fehérje meg vitamin. És, hogy a szója nem egészséges. Ez igaz? Mondjuk szerintem hülyeség, mert akkor már rengeteg ember meghalt volna...
Szóval akkor tud nekem valaki segíteni, hogy hogyan kezdjem el?
"...Aki vega, az nem azért az, mert eldöntötte, hogy hmm..na most akkor vega leszek..."
De igen. Mindenki lehet vegetáriánus, bármilyen életkortól. A lényeg az, hogy a döntése után egyáltalán nem eszik húst, nem tesz kivételt senki kedvéért sem, akkor sem, ha vendégségben van, és természetesen olyan ételt sem eszik, amibe a húst belefőzték (tehát a pörkölt szaftot, vagy a húsleves levét).
A lényeg, hogy nem csak az lehet vegetáriánus, aki születése óta nem evett húst. És nem csak az, aki alapból undorodik a hústól.
"..De most azért, mert te nem eszel, az állatok miatt, az még belekerült az állat életébe..."
Tévedés, ha ő nem eszik, akkor miatta nem vágnak le állatot. Lehet, hogy egy ember nem számít soknak, de ha összeadod, hogy a világon kb. 600 millió vegetáriánus él, akkor rájössz, hogy igenis hatással vannak az állattenyésztésre, vágásra.
"...és különben is...csomó tápanyagot megvonsz magadtól...."
Ah, mégis miket? Mindenhez hozzájuthat húsmentes étkezéssel is. Még a vashoz, B12-höz és képzeld elegendő fehérjéhez is. Tájékozódj a témában, mielőtt hozzászólsz.
"...Nincs teljesen igazam..."
Így van.
Hoppá közben véletlenül elküldtem.
Szóval szerencsére van sok értelmes válasz is, de a vegetáriánus azt jelenti, hogy nem eszik húst, a vegán pedig azt, hogy nem fogyaszt állati eredetű termékeket.
Igaz én nem vagyok egyik (bár gondolkodtam azon h Vega legyek- természetesen a saját jólétem érdekében akármannyire is szeretem az állatokat) sem de szerintem értelmes választ adtam és szerintem fölöttébb idegesítő, ha egy olyan ember osztja az észt és mond butaságokat aki nem, hogy nem nézett utána de azt sem tudja mi az a vegetáriánusság. Szóval bocsi h így elrértem a témától és remélem segíthettem.
Ne érdekeljem a tudatlan emberek véleménye! :)
Igazából még jobban utánanéztem. Két féle képpen is hallotam. Nos az egyik a "rendes" vegetáriánus aki nem fogyaszt állatok eredetű termékeket. A másik az ovo- lakto (remélem jól irtam ) vegetáriáus a ki csak húst nem eszik.
Az elsőt nekem egy vega mondta, a másodikat pedig olvastam.
15: Nem egészen,
az első az a VEGÁN,
a második az ovo-lakto vegetariánus, az a "sima", legáltalánosabb vega
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!