Mit tartalmaz a hús, amit mindenképpen pótolni kell?
Mindenhonnan azt hallani, hogy ha valaki vegetáriánus, akkor nagyon kell vigyázni, mit eszik, különben hiánybetegségek léphetnek fel.
Mégis mi az, amit annyira pótolni kell? Egy átlag ember nem eszik folyton húst, ha a színhús tartalmat tekintjük. Ez a mennyiség olyan sok létszükségletű zsírt, vitamint, ásványi anyagot stb. tartalmazna, aminek hiánya miatt komoly veszély fenyegeti az egészséget?
Semmit, főleg megsütve/főzve nincs már abba semmi érdemleges egy zöldséghez, gyümölcshöz hasonlítva pláne, hidd el. A fehérjét meg úgyis visszabontod aminosavakra és abból saját fehérjét építesz. Ehhez elég egyből aminosavakat fogyasztanod, felesleges fehérje formában magadhoz venni, bár praktikus, de sokkal egészségesebb ha inkább változatosan, mint praktikusan étkezel. A B12 egy külön téma, amiatt sem kell aggódnod, a mi szervezetünk ezt ugyanúgy oldja meg, ahogy a növény és gyümölcsevő emlősöké is akiknek pont ugyanúgy kell a B12, mint nekünk.
Ha ezek nem így lennének nem is lenne vashiányos, vérszegény, vitaminhiányos húsevő, de mint tudjuk vannak sajnos, méghozzá meglehetősen szép számmal.
"A többi is elég vicces, korán reggel ritkán lehet ilyen jót röhögni, de ez a csúcs: "...B12 vitamin, aminek csak a neve vitamin, eredetileg ez egy baktériumfajta..."! :-D"
Hát sajnálatra méltó hogy az átlagemberek idióta csoportját gyarapítod, biosz szakos vagyok, a B12-ről nyugodtan indíts vitát, számos elemzésből ismerem, nem tudom mi jót röhögsz ezen, el sem tudom képzelni, légyszi fejtsd ki.
"unalmas hogy a fogazatot hozza hibásan mindenki
Neked a több ezeréves evolúció hibás,akkor nem vagy vita partner."
Na ez van ha valaki leáll vitázni átlagos gyikosokkal =D Antropológus vagyok öcsém, tudom miről beszélek, ráadásul a fanatikusan megszállott fajta. Az itt hozzászólók meg sajnos csak azt szajkózzák amit 6 évesen beléjük vertek, reménytelen. Ha valaki hülye, az hülye.
"...vannak olyan fehérjetípusok amiket főképp csak a husiba találhatunk..."
Nem ismerek ilyet. Felsorolnád melyek ezek?
"..A többi is elég vicces, korán reggel ritkán lehet ilyen jót röhögni, de ez a csúcs: "...B12 vitamin, aminek csak a neve vitamin, eredetileg ez egy baktériumfajta..."! :-D..."
Akármilyen nevetséges, így van. A B12 vitamin nem a húsban van, hanem az állatok bélrendszerében élő baktériumok termelik, ez az anyagcseretermékük. A mi vastagbelünkben is termelődik, de a többi állattal ellentétben, az emberben nem képes felszívódni, hasznosulni.
Kérdező. Ha vegetáriánus vagy, és tejet, tojást fogyasztasz, akkor abból is hozzájutsz B12 vitaminhoz. Pótolni azonban nem árt, nem muszáj minden nap, de hetente 1-2 alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!