Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vega életmód összeegyeztethe...

A vega életmód összeegyeztethető egy önfenntartó háztáji gazdasággal?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam azon, hogy hogyan lehet vegetáriánusként biztosítani a megfelelő táplálkozást, ha mindent háztájiban szeretnék megtermelni. Szóval az import termékekhez (áruházban való bevásárlás) minimális lenne a hozzáférés, helyette Mo-on megtermő alapanyagok kellenének.

Lehetséges ezt kivitelezni? Valaki tud ilyenről?

Egyáltalán lehetséges a ház körül megtermelni egy család élelmét?

2015. jan. 5. 02:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg lehetséges volna, ki lehet számolni, mekkora területen termelsz krumplit, kukoricát, káposztát, mekkora gyümölcsös kell, ló, vagy ökör a szántáshoz, meg a trágya miatt, annak takarmány, hány méhcsalád, tyúkok, ez-az, és hogy képes vagy-e napi 16-20 órákat dolgozni?
2015. jan. 5. 06:17
 2/10 anonim válasza:
96%
Szia,igen lehetséges,sőt Magyarországon is egyre többen élnek így. Nézd meg ezt a videót- [link]
2015. jan. 5. 06:17
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Ahhoz igen nagy terület kellene, és sok munka. De még akkor sem biztos, hogy az időjárás kedvez a termelésnek.
2015. jan. 5. 07:10
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
A vega életmód nem csak abból áll, hogy nem eszel húst, hanem ami fontos anyagokat a hússal vinnél be a szervezetedbe, pótolod mással. Nem hiszem, hogy mindent meg lehet termelni.
2015. jan. 5. 09:38
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
Mindent meg lehet termelni, hiszen növényi alapú táplálkozásról van szó. Nincs feltétlenül szükség extra alapanyagokra. És a megtermelt növényekből otthon is elő lehet állítani sok mindent, amit a boltokban méregdrágán árulnak. Mi falun élünk, úgyhogy van rálátásom. A szüleim esznek húst, de szinte csak kéthetente egyszer. Sajtféléket soha, tejet csak ritkán használnak. Én vegán vagyok. Nagy kertünk van, igaz rengeteg meló van vele, és érteni kell hozzá, de annyi minden terem, hogy még a szomszédok is kapnak bőven. Rengeteget aszalunk is, és befőzünk, na meg fagyasztóba is jut, a répát, zöldséget, ilyesmit el lehet vermelni, a pincében is sokáig eláll káposzta, tök, még paradicsom is, ha olyan fajta. Szóval télen sem kell éhen halni. Trágyázni sem trágyázunk, hanem a keletkező zöld hulladékból készítünk komposztot, azt forgatjuk a földbe. Egyébként nem is lenne pénzünk boltban megvenni zöldséget, gyümölcsöt, vagy speckó vega/vegán készítményeket.
2015. jan. 5. 10:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A vega a vegetáriánus kifejezés rövidítése, becézése. Csak mert nem hallottál róla, attól még létezik.
2015. jan. 5. 11:48
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Mindent meg lehet termelni. Konkretan van olyan vegetarianus kommuna (Somogyvamoson), aminek sajat iskolaja is van, es mindent maguknak termelnek meg. Tobb generacio nott mar fel ott, tehat abszolut lehetseges. Fogadnak vendegeket, sot arusitanak es adomanyoznak is elemiszert, mert tultermelesuk is van. Menj el, nezd meg oket nyugodtan, lehet veluk beszelgetni, kedvesek. En mar voltam.
2015. jan. 5. 12:14
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Sot, egyebkent nem vega modon nehezebb megoldani, ezt is pont abban a kommunaban mondtak. Mivel ahhoz, hogy legyen mit enni adni az allatoknak, hatalmas foldterulet es rengeteg munka kell. Nekik epp annyi legelojuk es takarmanyuk van, hogy a foldmuveleshez hasznalt allatokat el tudjak tartani.
2015. jan. 5. 12:17
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Elég nagy meló lenne tényleg minden egyetlen családnak előállítani. Somogyvámos más, ott azért együttműködik sok ember. Tudom hogy mit csinálnak, én ugyan nem voltam még, csak a párom.

A 6-os választ sajnos nem tudom értelmezni.

Egy ilyen önfenntartó gazdaság elég nagy falat lehet. Bár imádok kertészkedni és kipróbálni aszalást, befőtteket, szószokat stb, kétlem, hogy képes volnék annyit elraktározni hogy egész évre elég legyen.

2015. jan. 5. 21:48
 10/10 anonim ***** válasza:

"..A 6-os választ sajnos nem tudom értelmezni."

Volt előtte egy másik hozzászólás, de azóta eltűnt.

2015. jan. 5. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!