Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem akkor soha többet húst...

Nem akkor soha többet húst enni, de félek nehéz lesz?

Figyelt kérdés
imádom az állatokat, és az hogy tenyésztik őket rossz körülmények között tele szenvedéssel csak azért hogy nekünk jó legyen, úgy hogy nem is lenne szükségük húsra csak egy ok az 1000ből hogy miért akarnék vega lenni, és hiába a kész rántott csirkén nem látni hogy mi újság van valójában, ezért nem tudom hogy kezdjem el, mert egyrész szeretem a húst, másrészt mindent pótolnom is kell valamivel, tapasztalatok?

2014. dec. 28. 00:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Ha valaki fél,hogy nehéz lesz húst nem enni,az talán nem is akar vegetariánus lenni.

A vegetariánusok képtelenek húst enni,mint ahogy van,aki képtelen lenne a szájába venni rovarokat,nyálkás-nyúlós csigát,stb.

Nem nehéz más fehérjeforrásokkal pótolni a húst,vannak tanácsadó oldalak a pontos információkra.

G.B.Shaw felnőtten lett vegetariánus,morális okokból;azt mondta,hogy az állatok abarátai,és ő nem eszi meg a barátait.94 éves korában valami gyümölcsfametszés közben leesett,megsérült a veséje,abba halt bele.

Vissza a témához;ha szereted a húst,nem tudsz vegetariánus lenni,semmi értelme.

2014. dec. 30. 16:50
 12/21 anonim ***** válasza:
51%

"A vegetariánusok képtelenek húst enni,mint ahogy van,aki képtelen lenne a szájába venni rovarokat,nyálkás-nyúlós csigát,stb. "

Ez nem igaz. Nagyon sok vegetarianus szereti a hust.

2014. dec. 30. 16:55
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha tényleg sok vegetariánus szereti a húst -amit kétlek-,akkor végülis miért nem akar húst enni?Mert akkor igazából önkínzásnak is tekinthető,hogy nem azt eszik,amit szeret.Nem?
2014. dec. 30. 23:49
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ha tényleg sok vegetariánus szereti a húst -amit kétlek-,akkor végülis miért nem akar húst enni?Mert akkor igazából önkínzásnak is tekinthető,hogy nem azt eszik,amit szeret.Nem?"

Millionyi oka lehet az embernek arra, hogy vegetarianus vagy vegan legyen, nem csak az, ha nem szereti az izet. pl.

1) etikai okokbol (eliteli a gyilkossagot)

2) kornyezetvedelmi okokbol (a kornyezetszennyezes java reszet a husipar okozza)

3) fogyni szeretne (nehany ember szerint lehet igy fogyni, bar en nem hiszek benne, hogy fogyokuranak onmagaban alkalmas volna)

4) valamilyen egeszsegugyi ok miatt nem fogyaszthat allati eredetu dolgokat. pl. rossz verkep, magas koleszterin, stb.

5) meg millio egyeb, nem sorolom fel az osszeset

2014. dec. 31. 00:30
 15/21 anonim ***** válasza:

Talán segít a kérdezőnek,csak ezért írok még.

Az első ok esetén nem szeretheti valaki a húst,mint gyilkosság eredményét.

A második esetén ha szereti,az önkínzás,hiszen a fontosabb környezet oltárán áldozza fel a szeretett ételt.Mint pl.ha valaki szeret dohányozni,de az egészsége miatt nem teszi.

A többieket -az utolsó kivételével- már cáfolták.

A kérdező imádja az állatokat,ezzel nem fér össze,hogy szereti a húst.Biztos nem is szereti,csak megszokta,egy pillanat alatt le sem fog menni egy falat sem a torkán,ha rágondol,hogy miből lett.

2014. dec. 31. 02:23
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

"és hiába a kész rántott csirkén nem látni hogy mi újság van valójában" Nagyon tévedsz. A bolti tápon nevelt és a boldog kapirgálós színe, szaga, íze között zongorázni lehet a különbséget. Dettó ugyanez elmondható a tojásáról és a biomalacról is. Ha nem tetszik a nagyüzemi állattartás, keress megbízható forrásból házit! 1. Már azzal is teszel valamit, segítesz. 2. Mivel valamennyivel drágább, valószínűleg kevesebbet fogsz venni belőle így marad bőven időd húsmentes ételek kipróbálgatására.

Másrészt, ahelyett hogy "FÚ ÉN SOHA TÖBBET NEM ESZEK HÚST!!!44!!NÉGY!!" megpróbálhatnál mondjuk egyre több húsmentes kaját beépíteni az étrendedbe. Próbálj olyan kajákat keresni, amik önmagukban is megállják a helyüket, és nem valami általad ismert és szeretett étel kamuhúsos változatai.

Nekem legalább is ez váellik be, bár nekem alapból problémáim vannak a legtöbb hús ízév. De egy idő után tényleg elszokik az ember tőle.

2015. jan. 1. 00:21
 17/21 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem a rántott karfiolt,padlizsánt,sajtot,ilyesmit.Főzelékre feltétnek finom.Vagy a bundás kenyér.

A zsemlemorzsával lehet diót is keverni,még másabb.

Lehet zöldségeket palacsintatésztába is mártani.úgy kisütni,olajban.

2015. jan. 1. 00:52
 18/21 Topor G ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy húsmentes étrendet előállítani sokkal nagyobb odafigyelés, önkontroll és tudatosság kell. Nem beszélve arról, hogy a húsban és állati eredetű termékekben nagyrészt "készen" és jó arányban vannak az egyes tápanyagok (pl. aminosavak aránya, vitaminok, vas), míg állati eredetű ételek nélkül erre sokkal jobban oda kell figyelni (változatosság és tudományos alapok)!
2015. jan. 2. 11:08
 19/21 anonim ***** válasza:
17%

Nem szeretem a vegákat.

Megeszik a kajám kajáját.

2015. jan. 4. 23:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Bár,kedves 19-es,biztos te is eszel mást,mint húst.

És a tehenek se esznek pl.diót.

Még tovább;ennél-e emberhúst,csak úgy hétköznapi körülmények között?

2015. jan. 4. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!