Mondanátok olcsó húsmentes ételeket, amik finomak is?
Krumpli felkarikázva, nyersen, egy tepsibe lerakod. Rá egy félig megfőtt karfiol, megfűszerezed, öntesz rá egy doboz tejfölt, megszórod reszelt sajttal... finom. olcsó. :) Ez amúgy bármilyen zöldséggel megcsinálható, brokkolival is, vegyes mix-szel is.
Mondok egy desszertet is: 5 db almát kettévágsz, megkened mézzel, pici fahéj rá, és berakod a sütőbe. Isteni téli csemege. (Én néha szoktam méz nélkül is, ha elég édes az alma)
lecsó, főzelékek (bab, lencse, borsó, tök stb), párolt zöldség rízzsel, svédgomba, rakott krumpli, rakott karfiol, rántott zöldségek, töltött gomba, paradicsomos krumpli, puliszka, tócsni, levesek (hagyma-, gombakrém-, brokkoli-, spárgakrémleves stb), zöldségfasírt (tök, cukkini), saláták: krumplisaláta, franciasaláta, babsaláta, paradicsomsaláta mozzarellával vagy feta sajttal.....
végtelen a lehetőségek száma :)
spenótos rakott palacsinta :) középre meg tetejére mehet egy kis füstölt reszelt sajt
zöldségpörkölt rizzsel vagy krumplipürével
kínai jellegű zöldséges pirított tészta
amúgy olcsó a szója granulátum, én szoktam azzal csinálni milánói szószt, chilis babot
szia! az előbb nézegettem a fakanál.hu-t, rengeteg húsmentes kaja van benne.finom zöldséges egytálak stb.
nézz bele, érdemes !
Ez ugyan leves, de nagyon laktató:
1 finomra vágott hagyma
2 szál darabolt zeller
3 nagy sárgarépa kockázva
1 tisztított felszeletelt póréhagyma
50 g barna lencse
900 ml víz
babérlevél
rozmaring
1 megtört fokhagymagerezd
3 ek olívaolaj
só
a zöldségeket fel kell tenni együtt a vízben a fokival, a babérral és a rozmaringgal, forrás után 1 órát(vagy míg minden nagyon puha nem lesz) főzni, kicsit összetörni a zöldségeket, a végén bele az olaj és a só, forrón tálalva,
friss kenyérrel a legfinomabb,sűrű étel.
kukoricagombóc:
0,5 liter víz vagy tejbe csip.só,ízlés szerint cukor, citromhéj,vaníliás cukor, forrald fel, főzz bele 2 dl kukoricadarát, ha langyosra hűlt,vizes kézzel gombócokat formázz, hempergesd cukros dióba, vagy mákba, vagy pirított prézlibe. Ha túrógombocot ennél, akkor a langyos masszába 25 dkg túrót dolgozz bele.ehhez vaníliaöntet dukál.
gánica:
krumplit vékony karikákra vágva annyi sós vízben tedd főni, amennyi éppcsak ellepi,Főzd szét,illetve főzés közben már törheted össze a vízzel,majd liszttel keverd nagyon sűrűre.Olajba mártogatott kanállal szaggasd tepsibe és pirítsd ropogósra.fokhagymás tejföllel isteni!(én még spenótot is szoktam hozzá csinálni)
Köszi mindenki,olyat is tudtok,ami kicsit különleges,pl a csicsókaételeket valamelyikőtök csinált már?
Amúgy hol lehet csicsókát kapni?
Tojáspörkölt főtt tésztával vagy nokdelivel.
Hozzávalók:
6-8 főtt tojás
tejföl
1 fej hagyma
olaj
pirospaprika
só
bors
köménymag
Elkészítés:
Az olajban meg kell pirítani a hagymát,utána pirospaprikával megszórjuk és vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a karikákra vágott főtt tojásokat, sózzuk borsozzuk, köménymaggal ízesítjük. Miután egyszer felforrt, tejföllel behabarjuk. Veszünk ki az étel levéből, amit tejföllel kikeverünk egy külön tálban, és hozzáadjuk a pörkölthöz, folyamatos kevergetés mellett. Ezután még egyszer felforraljuk, és főtt tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.
zöldséges rizottó: ( 90 naposra ideális)
hagymát olajon megdinszteljük,rádobjuk a mirelit vegyes zöldséget(brokkoli,répa,karfiol,kukorica,z.borsó,stb)sózzuk,borsozzuk,fokhagymázzuk,
lefedve (víz nem kell alá)megpároljuk, összekeverjük az előre megpárolt,vagy előző napról maradt rizzsel,ha van idő rá, picit lepirítjuk, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
hamis sólet: saját recept:mindmegette.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!