Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mikor törődnek már bele az...

Mikor törődnek már bele az emberek abba, hogy igenis vannak vegák?

Figyelt kérdés
Én is eszek húsz és nem tudnék meglenni nélküle. De számos ismerősöm, ha szóba jön a vegetarianizmus elkezd hőbörögni, mintha neki valami köze is volna hozzá. Ezzzel nem okoznak kárt nekünk, nem vegáknak, mégis sokszor annyira le vannak nézve. Ő választásuk, nem esznek húst mert pl családi hagyomány, vagy sajnálják az állatokat. Ez legyen az emberiség legnagyobb hibája, hogy van néhány vega. Mi váltja vajon ki ellenük ezt az ellenszenvet? Pl nekem sok olyan ismerősöm van aki egyáltalán nem iszik alkoholt, nem fogom most kiközösíteni vagy ilyesmik, ő választása kész.
2014. okt. 28. 12:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Még csak harciasnak sem kell lenni. Nekem már az b*ssza a csőrömet, ha valamit eszek (nem is vegetáriánus és húsevő kontextusban) és a másik ember fintorog az ételemre, meg kis megjegyzéseket tesz, hogy fúj. Ő nem enné meg. Ránézni is alig bír, de még az illatától is rosszul van."

Ez nekem már a harcias/eröszakos kategória.

Az ilyen embernek két lehetösége van: vagy megjegyzések nélkül (és természetesen nem fintorogva) eszi, ami neki tetszik és nem foglalkozik a másik(ak)kal, vagy elnézést kér, felkel az asztaltól és szintén mindenféle kritika nélkül nem eszik tovább. (Elvileg elképzelhetö, hogy neki tényleg probléma, ha más mellette húst eszik, de ezt megemlíteni nagyfokú bunkóság)

2014. okt. 30. 11:51
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

Én vegetáriánus vagyok, s sose mondom senkinek, hogy ne egyen húst. De engem már nagyon sokan akartak rábeszélni..meg hogy, de akkor mit eszel? Mintha csak hús lenne...aki nem vega, tán nem eszik zöldséget, tésztát, gyümölcsöt, stb? Meg hogy akor én tök gyenge vagyok, nem bírok semmit se csinálni. A legjobb az volt, mikor Balaton átúszás után kezdték ezt el magyarázni.

inkább

2014. okt. 31. 09:07
 13/17 Kim Bo Mao ***** válasza:

Sziasztok, kb. fél évig voltam vega, aztán fokozatosan okto-vega, és most odáig jutottam, hogy néha eszek csirkét. Inkább a pénzbeli mivolta miatt tértem vissza a csirkére, mert B6- B12 nem igazán van vega dolgokban, és nem volt pénzem hogy pl.: algát mézet vagy étrendkiegészítőt szedjek.

A lényeg az, hogy amikor vega lettem anno, az első hét után már abszolút nem kívántam a húst, sőt tényleg a "szagától" rosszul lettem. Pedig mielőtt vega lettem finom illata volt pl.: sült csirkének, utána meg úgy elszokott a szervezetem, hogy tényleg konkrétan inkább "szaga" volt. Egybknt én sem hirdettem anno, de amikor pl.: elmentünk barátokkal valahová enni (pl.: Burger King), akkor kb. egy órás vita volt, meg elvi háború, pedig én csak azt mondtam, hogy nem eszek onnan csak krumplit...

2014. nov. 1. 20:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg rosszul vagy tőle, akkor sem az a módja, hogy nyávogós hangon, fujjogva közlöd a másikkal, hogy ne egyen húst körülötted. Lehet ezt udvariasabban is kezelni, nem? De pl. megtiltani valakinek, hogy húst főzzön a saját konyhájában, mikor te ott vagy... az parasztság. Neked nem muszáj enned, de ne fintorogj és nevezd más kajáját undorítónak. Ez mindenféle ételre igaz.
2014. nov. 1. 21:11
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

Elég kései reag, de...

#13: A B12 miatt aztán nem kell húst enni, ha tojást eszel...

Hm, érdekes, én a vega éveim alatt végig szerettem a jóféle házi disznótorost... :) Nyilván nem ettem, akkor nem lettem volna vega, de attól még nagyon finomnak tartottam - de az életemhez nem kell.

Egy csomó sütit is finomnak tartok, csak mert kerülöm a glutént és a cukrot...

#15: Nem értem meg és nem rendellenes. Még csak nem is ritka vagy szokatlan, csak éppen a vegák kisebbségbe tartoznak s persze vannak elég vad elemei, ahogy a húsevőknek is.

Igenis elvárom, hogy valaki vagy hagyja békén az ÉN táplálkozásomat, amihez igazából semmi köze, vagy legyen tájékozott. Akkor beszélgethetünk és vitázhatunk, értelmes ember módjára.

Illetve az enyémbe beleköthetnek (szoktak is, sokkal megszorítóbb, mint a vegák étrendje), kiakadhatnak rajta, polgárpukkasztani igen poénos tud lenni, de a vegák indokolatlan támadását akkor sem tudom értelmes dolognak tartani, inkább nevetségesnek. Aki nem ért a témához, az ne adjon másnak tanácsot s főleg ne támadja le...

2014. nov. 20. 11:47
 16/17 anonim válasza:
Én vega vagyok. Már elég sokan jöttek azzal, hogy meg fogok halni, ezért vagyok ilyen gyenge, ezért vagyok beteg.Előtte is gyenge voltam semmi nem változott. Mostanában már kezdenek beletörődni, de ha lebetegszek vagy csak egyszerűen fáradt vagyok jönnek azzal, hogy azért van mert nem eszek húst.
2014. dec. 5. 11:48
 17/17 anonim válasza:

Unoka: Mama be kell vallanom, hogy meleg vagyok!

Mama: Ők azok akik nem esznek húst????? :O :O

Unoka: Nem Nem, én férfiakkal szeretkezem!!!

Mama: Ó hála az égnek fontos, hogy együnk húst!!!

:) :)

2014. dec. 9. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!