Van egypár... Ha nyersvegánra szűkítjük, akkor is tudnék sorolni néhányat :) Nyersbonbon (mazsola, dió, opcionálisan kakaó), banános csokipuding (érett banán, kakaó), nyers gazpacho leves, zöldségfasírt, mákos "pite" barackos gyümölcslapból...
Normál étel s immár főtt: zöldségcurry. Nem tudom, más hogyan csinálja, nálunk cukkini vagy karfiol az alap, s erre jön sokféle zöldség s akár párféle gyümölcs... Rengetegszer főzzük, mert azon kevés zöldségétel közé tartozik, amivel jól tudok lakni. Márpedig nekem mindig zöldségétel a főételem, sok opcióm mondjuk nincs, bár még vega sem vagyok, csak majdnem.
A diós lenropogós is népszerű nálam. Len-dió-kókusz puding, hasonlít a zabkásához, csak nekem nagyságrendekkel jobban ízlik s az is jó, hogy nem szénhidrátos.
A népszerű karfiolpizza is jó lehet vegán módon. Én a normál és a vegán verzió között készítem, a sok sajtot kihagyom belőle, a tojást nem, így is túl kalóriaszegény, de bizonyára nélküle se rossz, csupa finom dolog van benne, karfiol és mandula :) Plusz a feltét.
-lefagyasztott banán összeturmixolva:) krémes banánfagyi, ahw
-meg a csokis kókusztej, úristen
-és persze a legjobb, a falafel, salátával, szójajoghurtos zöldűszeres öntettel <3
-zöld alma
-kávé
-lencsefőzelék, botmixerrel sűrítve:)
rántott gomba=tojás
tartár=majonéz(tojás), tejföl(tej)??
ez így nagyon nem vegán:D
Kirántott asztalfiók
Paprikáscsirke izű bocicsoki
Zacskós Kóla
Rabgulyás fegyőrmódra
Pirított hógolyó
Petrezselyempálinka
Töltött napraforgómag
Rakott tornazokni
Rántott Kindertojás
Zsírosgombóc fánk öntettel
Vaníliás disznósajt
Hat hengeres mákos delfin
Tonhalnak látszó marhahús ízű csirke
Hamuvá sült pogácsa
Tormafagylalt
Kirántott asztalfiók töltött pisztojjal
Mézleves, lábgombával
Zsírpuding
Erőleves hangyamászással
Kocogtatott lajhárhere párolva
Borotvahab-torta
Bajuszmorzsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!