Naponta hany gramm feherjet visztek be a szervezetetekbe, es mibol?
Eszek olajos magvakat, sajtot, sajtkremet, neha joghurtot, de az izmaimban erzem, hogy ez keves.
Naponta max 20 grammnyit eszek:(
én nem tudok nagyon enni a stressztől, semmi étvágyam, ma mégis megettem 1/2 kg pulykahúst, ami kb 120 g fehérje + 80 g sajtot ami még kb 20 g - 70 kg vagyok - szóval meg lehet enni ennyi fehérjét egy nap ( ha nem jön össze, húsból, akkor fehérjepor/szelet)
mivel te nem eszel húst, ezért maradnak a hüvelyesek, tojás és szója alapú proteinshake-k
Válogasd máshogy össze.
Pl reggeli zabpehely joghurttal, dióval
körözöttes magvas kenyér paradicsommal
2 tojásos zöldséges rántotta kornspitz
ebéd
gombakrém leves, zöldség leves, tojás leves, lencse leves stb
lencse főzelék sült tofuval, sárgaborsó főzelék főtt tojással, gombás-babos-répás rizs reszelt sajttal, tojásos lecsó, babfőzelék, zöldborsó pörkölt nokedlival, tojásos nokedli, gombapörkölt rizzsel, spenót főzelék tükör tojás
vacsora túró, körözöttel töltött paprika stb
tízórai, uzsonna gyümölcsök
am finom túrókrémeket is lehet csinálni. vaníliaaromával édesítővel gyümövel esetleg bele pici zabpehely.
de az én személyes kedvencem (és most lehet fintorogni :D): túró zsírszegénykakaópor édesítő kávé rumaroma és kókuszreszelék > kókuszgolyóíze van.
A lényeg egyébként az If it fits your macros. Úgyh a zsírt se szabad túlzásba vinned.
"én nem tudok nagyon enni a stressztől, semmi étvágyam, ma mégis megettem 1/2 kg pulykahúst, ami kb 120 g fehérje + 80 g sajtot ami még kb 20 g - 70 kg vagyok - szóval meg lehet enni ennyi fehérjét egy nap ( ha nem jön össze, húsból, akkor fehérjepor/szelet)
"
"Mostanaban nekem sincs etvagyam, csak nalam ez kimerul fel tanyer bablevesben egesz delutanra... Hogy tudsz ennyit enni :O"
mi az, hogy ennyit? ez kb 850 kcal és 3×-i nekifutásra tudtam lenyomni, vagyis masszív koplalás, nem nagy mennyiségű kaja...
Bár nem vagyok vega, nagyon közel állok hozzá, havi egyszer eszem egypár deka húst. Fehérjebevitel szempontjából nem számottevő. Majdnem paleós is vagyok, ami további fehérjeforrásokat zár ki, de ez még mindig nem gond :)
Kb. napi 70g fehérjét eszem, ami nekem elégnek tűnik. A párom bizonyára kevesebbet eszik, mert az ételének a fele rizs, a másik fele pedig hasonló az enyémhez. Működik vele, többet nem tudok mondani.
Párszor számolgattam, hasonló mennyiségű fehérjét viszek be tojásból, olajos magból és valamivel kevesebbet zöldségekből (ez változó, de ugye ha az ember a hüvelyesekből gyakorlatilag csak zöldborsót eszik olykor, akkor ez az érték nem lehet valami magas), ezen kívül már alig van valami. A fehérjebevitelem az, amire sose kell figyelnem, automatikusan kb. 70g, csak tojástalan napokon kevesebb, de olyat szabad akaratomból nem szoktam csinálni. Ha nagyritkán eszem húst vagy sok sajtot, akkor felmehet 100g-ra, ennél többre nem nagyon van esélyem, ha azt eszem, amit kívánok, márpedig számomra ez a normális :) Tojást tudnék többet enni, csak limitált a házi tojáshoz jutásom, olajos magból így is mindenki szerint bőven túl sokat eszem, amivel nem tudok mit kezdeni, ennél jobb táplálkozást eddig nem találtam magam számára s az ellenvélemények sem voltak megfelelően alátámasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!