Naponta hany gramm feherjet visztek be a szervezetetekbe, es mibol?
Eszek olajos magvakat, sajtot, sajtkremet, neha joghurtot, de az izmaimban erzem, hogy ez keves.
Naponta max 20 grammnyit eszek:(
Mért ne lehetne? Amit írtam az a natural testépítésre vonatkozik aki szteroidozik az napi 3-4g*ttkg-t is bevisz.
Most leírtál néhány tejterméket és magvakat azon kívül rengeteg zöldségben is van fehérje. Amúgy én 100kg-s vegánt még nem nagyon láttam.
2 honapja vagyok vega, sajna az utóbbi idoben visszahiztam betegseg miatt azt, amit anno lefogytam.
Amikor ettem hust, akkor is max 100 g feherjet sikerult osszehoznom.
Fogyásnál (szálkásítás) meg még több fehérje ajánlott az izmok megtartása érdekében.
Egy másik cikkből:
Vegetáriánus testépítőknek a fehérje igény kielégítésére leginkább a szójatofu és a különböző babok ajánlottak.
A gomba is jó fehérje forrás, a tejtermékek viszont nem,mert kevés benne a fehérje és rengeteg a zsír.
A szója nagyon nem ajánlatos.
A zsírszegény termékekben pedig nem sok a zsír... mint zsírszegénytúró, sajt, 0,1%os yoghurt.
Szivesebben eszek zsirt, mint szenhidratot. Szoval nem esek ketsegbe egy jo zsiros sajttol.. Na meg epemutott vagyok, igy kb kotelezo picit tobb zsirt ennem, kulonben megy a hasam.
De igen, zsirszegeny turot fogok enni ezentul 2 naponta, tobbi napon tojast vagy joghurtot, sajtot. A turo tuti lesz, bar gyulolom.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!