Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok, ti hogy...

Vegetáriánusok, ti hogy oldjátok meg a nagyszülő kérdést ha totál elutasítóak illetve direkt ellenetek hangolja a gyereket?

Figyelt kérdés
a helyzet a köv. a gyerek itthon nem kap húst. tudja hogy mi nem eszünk oviban megeheti nincs tiltva, ha hot dogot bolognai spagettit akar épp, megveszem. szóval sztem elég választási lehetősége van. de a nagyszülei direkt a gyerek előtt arról beszélnek hogy megdöglesz! szó szerint, ha nem eszel húst. plusz engem a sírásig aláznak porig minden alkalommal, ami nem gyakori, de sajna senki segítségem nincs a gyerek apja ausztriában dolgozik, én dolgozom, és most nyáriszünet van. egyszerűen senki nincs aki vigyázzon rá, amit amúgy csak 12.ig kellene megoldanom. bébiszittert nem fogad el. lelkizős nagyon szegény. tudom egyik verzió sem jó. még a gyámüggyel is fenyegettek...nyomoznak utánam... a gyerekt viszont imádják, de csak úgy ha én nem vagyok ott... mit tegyek? hagyjam náluk és én tűnjek el? vagy totál szakítsam meg a kapcsolatot velük? a gyerek amúgy megeszi a húst de nem követeli sehol viszont ha nem kér azt megmondja bárhol nagyszülőknél viszont fél és bármit megeszik amit elétesznek. sajnos, plusz az ő véleményük szerint minden nap minimum! egyszer csokit KELL ennie egy gyereknek.totál tévképzeteik vannak hogy a gyerek satnya és pici, hozzáteszem anyám 154cm. az orvosa védőnője szerint sem sovány pont jó. nem vashiányos stb. vettek vért tudják is hogy nem eszik itthon húst. semmi kifogásuk nincs...
2014. júl. 20. 13:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Noch bis ins 19. Jahrhundert wurde Schokolade in Apotheken als „Kräftigungsmittel“ verkauft.Wiki.

Egy gyerek aki megehet naponta fél tábla csokit, az még nincs tömve.

2014. júl. 27. 21:17
 12/16 anonim ***** válasza:
Tehát még itt is csak erősítőnek írják, és hozzátenném, hogy az állítást semmi nem támasztja alá, de ettől még lehet, hogy németeknél valóban volt ilyen patika, ahol árulták erősítőnek. aztán rájöttek, hogy marhaság, azóta nem árulják ott...(egyébként könnyen lehet, hogy a wiki cikk forrása ez az oldal: [link]
2014. júl. 27. 21:44
 13/16 anonim ***** válasza:

A gyámügytől tényleg ne félj, ilyennel nem foglalkoznak.

Nyomd az orruk alá a kínatanulmányt! És ne vidd oda a gyereket.

2014. júl. 30. 00:39
 14/16 anonim ***** válasza:

#12 - Óh, te csodagyerek vagy! Azt is tudod, hogy milyen marhaságra jöttek valamikor rá.

Az elsö tejescsokit 1839-ben Drezdában készitették. 1879-ben Lint feltalálja a konsolást gépet.

Elterjed a gyártás mivel mind kedveltebbé vállik. 1819 Cailler. 1824 Suchard. 1830 Tobler. 1845 Sprüngli. 1875 Nestlé. Igy sorakoznak a csokoládé gyárosok.

Nem lehet, hogy ha már hozzáférhetöbb lett akkor már nem kell a gyógyszertárban árulni.

Felhivom a figyelmedet, ma már sok-sok csokit árulnak a boltokban. Ha ezt még nem vetted észre 140 évalatt!

Képezd magad és ne vedd Magyarországot mércének, csak ugródeszkának.

2014. júl. 30. 01:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Kedves válaszolók, eltértetek a tárgytól csoki kapcsán. Kérdező, mennyi idős a gyerek, meg lehet neki már magyarázni, hogy a nagyszülők véleménye, életvitele stb. más, mint a tiétek? És a nagymamának meg lehetne mondani, hogy a hús nem evése is létező életforma?
2014. aug. 4. 12:28
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Igaz, húst nem enni az is egy éltforma. Csonkitott.

De hol a probléma ha a gyerek néha-néha ehet húst? Az oviban megeheti de nagyiná nem. Valahogy összefügetlen az egész. Miért nem eszel te húst, fanatizmusbol? Akkor ne várj jó reakciót a nagyszülötöl. Aztán ha nállad senki és semmi nem eszik húst, még a macska sem, akkor nem csak fanatikus vagy hanem kegyetlen is.

Szerintem nem kell háborúzni, senkivel,családtaggal föleg nem. Inkább ráhagyni az öregekre, bármit kap a gyerek enni, úgy is megvan engedve néha a Bolognese is. Ha a gyerek a nagyitol kéri, hogy szeretne Bolognese spagettit enni, akkor a nagyi enyhül örömében, te pedig ezt odahaza bespóroltad.

Húst nem enni vagy enni nem életbevágó. Nem fogod elhinni, én zabálom a húst, -bocsánat- de tegnap vasárnap nem ettem. Furcsa, de Raclette volt. Ma valamilyen olaszos tészta féleséget kaptam amelynek Sauce-ába pár szem aprózott szalonna volt. Engem nem zavar ha van ha nincs. Minden nap azért nem lehet húst enni.

Ha a gyereked néha eszik húsos ételt, vagy az oviban vagy a nagyinál, akkor neked megvan oldva, nem kel odahaza ilyesmit késziteni.

2014. aug. 4. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!