Várom az új neveket, jöjjön, akinek van fantáziája! "Növényi sajt", "gabonakolbász", "növényi tejföl", "vegán tejföl"? Vegánok, vegák, mindenevők, paleósok, mindenki! Szerintetek is új neveket kellene kitalálnunk például ezeknek az ételeknek?
Például ugye óriási az ellentmondás van a "növényi" és a "tejföl" szavak között.
Teljesen jónak tartom a vegán étkezést, de szerintem optimális volna, ha egy VEGÁN ételnek nem lenne az a megnevezése, hogy TEJföl. Értem én, hogy így találja meg a kereső, de talán lehetne úgy nevezni: vegán tejföl-helyettesítő, vagy kitalálni valami találó elnevezést! Ehhez kérem az ötleteiteket!
(Így is megtalálná a kereső, nem?)
Sok helyen látom, hogy használják ezeket az idejétmúlt kifejezéseket, de ezek attól még nem leszek helyesek. Az ésszerűség és a logika keretein belül kéne maradnunk.
(Egyéb fogalomzavarok még: műanyag fakanál, műanyag virágcserép, gabonakolbász, növényi sajt - csak, hogy mindenkinek egyértelmű legyen a logikai "bukfenc", ellentmondás.)
Mézes puszedli, amiben nincs méz, az nem mézes...
Jöhetnek az új nevek!
Köszi! :-)
ezekkel kicsit gondban vagyok,de azért leírom
műanyag fakanál -> műanyag keverő
műanyag virágcserép -> műanyag virágedény
növényi sajt - >nöjt
Nekem tetszenek! Főleg a nöjt!!! :-) A többi is praktikus és hasznos, de a nöjt az pluszban még nagyon aranyos is!
Többiek, mit szóltok?
Szerintem is értelmesen kellene megfogalmazni a vegán ételek szavait. Egyelőre a vegánok több ételének az a neve, amit nem akarnak enni. Eleve nonszensz volt kolbásznak, virslinek meg sajtnak nevezni még a kezdet kezdetén azokat a kajákat.
Azt nem értem, hogy a szója + parizer az miért lett burizer?!
Az ételek összetevői alapján van értelme elnevezni a vega/vegán ételeket, például, ha egy műanyag csőbe főleg mandula és zabpehely van töltve legnagyobb mennyiségben, akkor lehetne a neve mandulás zabpelyhes rúd. Nem muszáj rövidíteni se, így legalább nyilvánvaló lenne, hogy mit tartalmaz.
Nagyon örülök, hogy valakinek eszébe jutott ezzel a témával foglalkozni. Tetszenek az eddig leírt névötletek.
A különböző zöldségekből készült "fasírt" helyett szívesen használom a falatka, golyó vagy labdacs elnevezéseket.
Üdv mindenkinek!
Köszi! A "falatka" nagyon jó ötlet, szerintem el is tudna terjedni!
A golyó szót szerintem már használják is, pl. fűszeres répagolyó (ami igazán finom :-)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!