Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Összeállítana valaki nekem...

Összeállítana valaki nekem egy étrendet?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, és ki szeretném próbálni a vega étkezést. Egy ilyen étrend összeállításában szeretnék segítséget kérni. Lehetőleg ne olyat írjatok ami teljesen nélkülözi az állati eredetű dolgokat, szóval halat, tejet, tejtermékeket, tojást, mézet, stb. szeretnék a továbbiakban is enni.

És megkérném a vega étkezés ellenzőit, hogy ne OFF-olja szét a kérdést. Köszönöm :)

2014. máj. 18. 00:39
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, és nem tudom, hogy számít-e, de fiú vagyok!
2014. máj. 18. 00:40
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Ha eszel halat nem vagy vegetáriánus.Mi itt a kérdés akkor?
2014. máj. 18. 00:59
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

A vegások nem esznek halat, és semmilyen állati eredetű terméket se esznek. Legalábbis az igazi vegások! :)

Ha csak a húsokat akarod kerülni, úgy sejtem így akarsz inkább tenni, és azzal kevered, az meg egyszerű téma, pl. felmész a nosalty.hu-ra és ott csak olyan receptekre keresel rá, amibe nincs hús.

Ha igazi vegás akarsz lenni, étrend ötleteket "lophatsz" pl. a vegafoodtól, vegafutártól, cityfoodtól. Azt pedig szintén úgy, hogy kinézed az étel nevét, általában leírják mit tartalmaznak, és rákeresel neten a receptre. Remélem segíthettem.

2014. máj. 18. 02:23
 4/9 anonim ***** válasza:
22%
16 évesen NE legyél vega! Ne tedd tönkre az egészséhedet. Még fejlődik a szervezeted, szüksége van a húsra is.
2014. máj. 18. 06:07
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Nincs szüksége a húsra, rengeteg millióan nőttek fel úgy, hogy nem ettek húst, viszont a kérdező eddig is, ezután is enni akar húst, hal formájában.

Étrendekben nem hiszek, az ember egye azt, amit épp jónak gondol, de vegán enni elég egyszerű, nem raksz húst az ételekbe, illetve sok zöldségételt eszel. Egészségesen vegán enni picit más, fontos, hogy a kieső húst ne teljesen mással "pótold", pl. szénhidrátbombákkal, édesség, tészta... Szóját sem ennék, max. erjesztettet, Ázsiából. Ha halat eszel, akkor pedig még könnyebb, a nemhalhúst halhússal pótolod és kész.

Egyél változatosan, zöldség, gyümölcs, tojás, olajos mag, miegymás. Az ízlésed és a tested igényei alapján változik az, ami Neked a jó. Én pl. sok zsírral és kevesebb, de nem extrém kevés szénhidráttal érzem magam jól, mások a maguk módján... Van, aki eszik gabonát és tejet, van, aki nem, s egyik csoport beszól a másiknak, hogy egészségtelen... Ebbe nem folyok bele, örülök, hogy saját magam számára érzem, mi lehet a helyes út.

2014. máj. 18. 12:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
4: nem vagyok vegás, de azért ekkora hülyeséget írni, hogyha nem enne húst tönkre tenné a szervezetét...kinyílt rá a bicskám is! :D Mellesleg, nem tűnt fel, hogy kérte a kérdező, hogy ilyen és hasonló válaszoktól kíméljék meg? Elhiszem én, hogy a szabályzatot itt aztán tömegesen tartják be, de legalább a kérdező kérését tiszteletben lehetne tartani, nem? Még, ha fiatal is, akkor is!
2014. máj. 18. 12:40
 7/9 anonim válasza:
nem vok vega de húzt anyit eszek h havonta ha 1x, de halat azer sokat, de a pizza hambi, ieneket szeretem:)
2014. máj. 27. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:

a lényeg, hogy változatosan egyél, én vega vagyok, csak húst nem eszek, (halat sem, a hal ugye nem növény), szóval a lényeg hogy fehérje nem kell annyi mint az orvosok és a fanatikus húsevők hangoztatják, rengeteg zöldségből lehet pl fasírtot csinálni, személyes kedvencem a tökfasírt, hihetetlen jó. tésztákat is ezer félét lehet csinálni.

DE! Ha érdekel a téma és szeretnél tudatos lenni ajánlhatok egy könyvet? a címe kína tanulmány. ha érdekel át tudom küldeni pdf-ben de netről letölthető, ha tényleg érdekel olvasd először végig mielőtt neki állsz

2014. jún. 1. 20:17
 9/9 anonim válasza:

Én innen szoktam válogatni a recepteket (bár nem vagyok vega). Finomak, többségük könnyen elkészíthető, sok olyan van ami mellé írnak tapasztalatokat is (pl. hogy a halava nagyon jó reggelire is)

[link]

fűszerezés nagyon fontos! de nagyobb városokban könnyen beszerezhetőek általában bio boltokból még a kevésbé ismert fajták is

2014. jún. 4. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!