Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Sör mellé milyen vega étel illik?

Sör mellé milyen vega étel illik?

Figyelt kérdés

Sörkóstolós vacsiest lesz ma este, vega kaját is kell készítenem, de tanácstalan vagyok.

Nyilván nem valami salátafélét illik, hisz nem fogyókúrázónak lesz. Tartalmasabb és mutatósabb étel kéne, de mégsem nehéz, az olajban sült dolgok nem jöhetnek szóba.

Először kóstolni fogunk kesernyés fekete sört, majd világosabbat iszunk. (módjával egyébként, a gasztronómiai élvezeteké lesz a főszerep :D ) Ezekhez mi illene?

2014. ápr. 5. 13:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Válaszadók!

Nem olvastátok el rendesen a teljes(mondom a teljes!) kérdéskiírást. Abban ugyanis szerepel, hogy idézem:"vega kaját IS kell készítenem", tehát mehet a csülök, a nehéz ételek, de legyen vega IS.

Én amondó vagyok, ha nem valami szélsőségesen vega(konkrétan a lakto-vegákra gondolok itt most) a vega csapat, akkor sült zöldségek egy kis rásütött sajttal, meg talán besamel mártással, ez simán mehetne.

A férfiaknak meg persze menjen a férfias, vaskos, nehéz kaja, sült csülök, disznóságok(hurka, kolbász, oldalas, toros káposzta, ki mit akar és mire van pénz és lehetőség).

Ezekhez mind mennek a sörök.

2014. ápr. 5. 15:41
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

De a sör a legtöbb más alkohollal együtt akkor is vega. Nincs benne se hús, se állati zsír. Nem tudom, hogy jön ide a cukorbetegség, a vegák többnyire rengeteg szénhidrátot esznek (ahogy a nem vegák is).

Amúgy mi a baj a nehéz vega ételekkel? Bár nem tudom, mi az, hogy nehéz, nekem pl. a zsíros ételek okoznak könnyed, energikus érzést... De nem offolok itt többet, ha nem tudok segíteni. Remélem, a vacsora sikeres lesz :)

Igaza van valakinek, a sajtos-zöldséges ételek igen finomak, mutatósak és tartalmasabbak is tudnak lenni, azokhoz szerintem is jól megy a sör. (Bár nekem kb. bármihez megy a sör, ami nem leves :P)

2014. ápr. 5. 19:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom már későn érkezik a válasz, de "tartalmas" zöldségeket tudok ehhez elképzelni: az ajánlott sült zöldségek, főként padlizsán, répa, gomba, cukkini tök jók, ezeknek egy részét akár tejfölösen saláta vagy mártogatós formában is el tudom képzelni, hummusz, csicseriborsó valamilyen ragu-jellegű formában (garbanzos con espinacas, híres spanyol spenótos csicseriborsó tapas)

Mondjuk a válaszok közül a legviccesebb a vegákat fikázó marhák véleménye, aki szerint a vega étel nem megy sörkorcsolyának, az valószínűleg életében nem hallott a tapas fogalmáról, úgy a felük vega és tökéletesen boldogan elsöröznek azokkal is a spanyolok.

2014. ápr. 5. 22:54
 14/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok, gondoltam megírom, hogy mit készítettem, hogy ha a jövőben másnak is kell egy vegakaja recept sör mellé :)

3 vega vendég volt, de sajtot, tejtermékeket, tojást esznek, sikert arattam náluk a receptel, sőt még a többieknek is bejött :D

A zöldséges taco adta az ötletet, csak mindenképpen késsel, villával ehető kellett, úgyhogy tönkölybúzaliszt felhasználásával készítettem sóspalacsintatésztákat, ezekhez pedig készítettem gombás és spenótos tölteléket is

a tetejére gouda sajtot reszeltem.

Kábé úgy volt tálalva mint a gundelpalacsinta, szóval háromszögeket készítettem belőle.

A húsevőknek amúgy tarjaszeleteket sütött a párom, én pedig párolt zöldségeket köretnek, abból mindkét tábor evett.

2014. ápr. 6. 12:22
 15/16 anonim válasza:
Tényleg bocsánat az offolásért, de a kilences válaszoló valami eszméletlen hülye.
2014. ápr. 17. 09:55
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

a 2-es és a 8-as mindent elmondott, csak rájuk hallgass :D

Kedves 9-es:

Az alkoholos italok nagy része valóban nem VEGÁN, szigorú értelemben vett állatmentes, DE az általános értelemben vett VEGA (vegetáriánus) csak a húst hagyja el, (a halat is,) viszont megengedő az egyéb, állati eredetű ételekkel. (Tojással, tejtermékkel, mézzel, csontenyvvel, zselatinnal stb készült ételeket még fogyaszt.)

2014. ápr. 17. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!