Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ti hogy oldjatok meg?

Ti hogy oldjatok meg?

Figyelt kérdés
Ferjem husfalo, en azonban mostanaban kezdek a vega etelek fele orientalodni. Ti hogy oldjatok meg a fozest, ha hasonlo helyzetben vagytok? Eszem felvagottst, tojast halat es csirket is neha, de sokszor elkeszitem es en inkabb eszem a koretet... valtoztatni szeretnek ezen, de nem tudom , hogy alljak neki. Parom, aki hust eszik hussal, nem kenyszeritem, hogy -ahogy sokan mondjak- nyulkajat egyen, es nem akarom. Otletek?
2014. febr. 9. 19:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Esetleg vegyesben? Gondolok itt, hogy hús mellé valami zöldség a köret. +párolt káposzta meg ilyenek. És mivel csak az a köret azzal eszi meg + finom is. Belegondolva én is sok zöldséget eszek mert sokszor az a köret. vagy ubisali a főétel mellé.
2014. febr. 9. 20:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mikor vegás időszakom volt, ha sülthús volt, ahogy az első írta, többféle köretet készítettem. Így én is tudtam enni, nem csak egyféle pl. rizst, vagy krumplit, a férjemnek pedig ott volt melléjük a hús. Ja, és legalább ő is kicsit több zöldségfélét evett. Ha rakott krumplit készítettem, akkor a tepsi felébe raktam csak kolbászt, a másik felébe pedig magamnak zöldségfélét. Chilisbabnál pl. két lábasban készítettem a kaját. Egyikben volt darált hús, másikban nem. Ha rántott hús készült, akkor készítettem rántott karfiolt, vagy gombát is.Főzelékeknél nem bonyolult, én nem húst ettem feltétként. Levesből nem ettem meg a húst, pörköltből sem. Viszont pörköltet is lehet készíteni egyszerre kétfélét. Egyik lábasban készül a húsos, másikban pedig neked a borsó/gomba/ tojás...

Tehát megoldható, nem nehezen.

2014. febr. 9. 20:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a segitseget!! :-) jo otletek! :-)
2014. febr. 9. 21:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Ami nekem bevált ilyen helyzetben (nem lehet mindig csinálni), az az indiai konyha. Van pár korma recept, amit a netről begyűjtöttem, amik között akad vega is. Na most az előny az, hogy az előkészületek mehetnek együtt, és a végénél tudom elágaztatni, hogy ez a fele húsos lesz, ez a fele meg vegetáriánus. Ha érdekel, privátban tudok küldeni recepteket.
2014. febr. 9. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Készíthetsz még töltött dolgokat is kétféleképen. Cukkíni, gomba, krumpli...töltve. Egy része húsosan, egy része zöldségesen. Akkor mondjuk ha töltött csirkét készítesz, csináljál bőséges tölteléket, persze vegásat, és akkor te azt tudod enni a körettel.

Fasírtot is tudsz készíteni. A zöldségfasírtot is ugyan úgy kell készíteni, fűszerezni mint a rendeset, tehát azt is lehet párhuzamosan készíteni a simával. Végülis csak annyi, hogy két edényben gyúrod össze nem egyben.

2014. febr. 9. 23:05
 6/8 anonim ***** válasza:
34%
fald te is!
2014. febr. 10. 20:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom az otleteket, masodik!! :-)
2014. febr. 12. 09:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Utolso, faltam en, de mar nem esik jol valamiert, pedig imadtam a ciganypecsenyet....:/ :D
2014. febr. 12. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!