Ha csírát akarok enni, mindeg milyen ehető magot ültetek el?
Úgy értem, pl ha babcsírát szeretnék enni, akkor mindegy milyen babot ültetek el? És a zöldségek csírài is mind ehetőek? miket ajánotok?
Köszi :)
Nem mindegy, mert más az ízük...
Nekem a bíborherecsíra és a retekcsíra a kedvencem (az első szolidabb, a retek fűszeresebb), illetve a zsázsa is jó (az túlmehet a csíra állapoton, aranyos, igen fűszeres ízű leveleket hoz), próbálkoztam pár egyébbel is, de annyira nem jöttek be. Ízlés kérdése.
A babokhoz nem értek, a babcsírákat sem szeretem.
Szinte mindig direkt csíráztatáshoz árult bio magot veszek, nagyobb kiszerelésben jó ára van, csíráztatni pedig elég egyszerű, legalábbis a két kedvencemet, ami gyorsan is csírázik.
én is azt javaslom, hogy a csíráztatáshoz direkt erre való magot használj. egyébként már dm-ben is kaphatóak csíráztatni való magok.
viszont ültetni nem kell. kivéve a napraforgó csírát, azt hiszem.
egy befőttes üveg kell, víz és napfény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!