Klottgatya kérdése:
Melyik tömegesen elterjedt gaz-gyom növény levele fogyasztható korlátlanul nyersen?
Figyelt kérdés
A kérdés lényege, hogy a boltok teli lettek mindenféle Lollo- meg mit tudom én milyen szir-szőr salátákkal, és gondoltam egyet utánajárok, hogy ki lehet-e váltani olyan vad-gyomnövénnyel ami mellett nap mint nap elsétálunk? Szeretem a joghurtos öntetű zöldsalátákat. Könnyen felismerhető, korlátlanul fogyasztható, nehezen összetéveszthető érdekel. Az eddigi tippem a tyúkhúr, mályva levél, csalán, utifűvek, porcsin. Valami más? Kiegészítés? Vélemény? Köszönettel,2013. nov. 18. 11:52
2/10 A kérdező kommentje:
Hjjaaa igen. Köszi.
2013. nov. 18. 12:27
5/10 anonim válasza:
disznóparéj, lóhere, csalán, tyúkhúr, mezei zsurló stb.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a javaslatokat. a könyvet már megvettem, nemigazán meggyőző. Hiányzik belőle az összetéveszthetőség például. A lóhere levele állítólag ösztrogénhez hasonló anyagot tartalmaz, nem ajánlatos nagyobb mennyiségben enni. Érdekes, hogy a csicsóka leveléről sehol nem találok semmit. Van egy fél kertnyi, és egyelni kell. Azaz ott lenne a levél, nem rossz ízű, de nem tudok utánajárni. A krumplinak például mérgező a levele. Ki tud erről valamit?
2013. nov. 19. 09:25
8/10 anonim válasza:
Úgy tudom, a csicsóka levelét is megehetjük, de mivel nehezen emészthető, hasfájást okozhat. Talán ha még zsengék a levelek.... nem tudom. De növényevő állatoknak szokták adni a levelet és a gumót is (pl. nyúl, tengerimalac, birka stb) ők könnyebben megemésztik. A gumót egyébként nyersen is meg lehet ennünk, nem tudom tudtad-e.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, A csicsóka levele fiatal korában ízsemleges, utána kicsit keserű. Nem tudom mit tartalmaz. A gumóját rendszeresen fogyasztom, nyersen és karikára vágva kis olajban sütve. Az első 2 hétben igencsak megmozgatja a bélést az inulin, de utána nincs gond. Magam termelem, van pár száz kiló.. :-)
2013. nov. 20. 09:35
10/10 anonim válasza:
petrezselyemzöld, cékla, mángold, ezeket talán nem írták, bár nem vadon termő gaz
a lucernáról én is olvastam mindent, inkább kihagyom.
de a pitypang az gyakorlatilag korlátlanul jó
ha amúgy jó, csak nehezen rágható, túl rostos, kevés vízzel 1-2 almával össze kell turmixolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!