Milyen (gyom) növény ami a képen található?
A kertünkben van, pontosabban a gazok között amit épp a napokban rakok rendbe, de ez nem tudom mi lehet. Elég ronda szerintem...
Szia!
Így első ránézésre: Vitis Sylvestris (ligeti szőlő)
Az antociános elszíneződésből és a szár felépítéséből gondoltam illetve az apró szemű bogyókból és a tömött fürtből, hogy vm szőlőféle lehet. A legkézenfekvőbb, mert európában 2 szőlőfaj van a szőlőfélék családjából: Vitis vinifera a bortermő szőlő. Ezt gondolom mindenki felismeri, és a fentebb említett sylvestris.
Ha tévednék, előre is bocsánat, nem vagyok Botanikus. :)
Itt egy kép róla:
Nem hiszem, hogy ligeti szolo lenne, mivel olyan attetszo a szara, a szolonek nem ilyen.
Meg nem lattam ilyet, talan egy gyogyfuves embert kellene megkerdezni, ott biztosan kapnal segitseget.
Ez egy cserjeféle, én mindig azt gondoltam róla hogy valamilyen fa inkább, nálunk tele van vele a falu, és inkább dísznövényként alkalmazzák:)
Ha nem gyomirtózod le, akkor kifejezetten szép, engem a japán akácra emlékeztet a törzs alakja. Nem is nő nagyobbra mint 1,5-1,8 m.
Azt hiszem legalábbis, hogy egy növényről beszélünk, de jó lett volna gyomirtózás előtti képet is látni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!