Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen (gyom) növény ami a...

Milyen (gyom) növény ami a képen található?

Figyelt kérdés

A kertünkben van, pontosabban a gazok között amit épp a napokban rakok rendbe, de ez nem tudom mi lehet. Elég ronda szerintem...

[link]

2010. aug. 20. 23:06
 1/7 anonim válasza:
fúú ezt énse tom xD de tényleg elég rosszul néz ki :/
2010. aug. 20. 23:38
 2/7 kisschris válasza:

Szia!

Így első ránézésre: Vitis Sylvestris (ligeti szőlő)

Az antociános elszíneződésből és a szár felépítéséből gondoltam illetve az apró szemű bogyókból és a tömött fürtből, hogy vm szőlőféle lehet. A legkézenfekvőbb, mert európában 2 szőlőfaj van a szőlőfélék családjából: Vitis vinifera a bortermő szőlő. Ezt gondolom mindenki felismeri, és a fentebb említett sylvestris.

Ha tévednék, előre is bocsánat, nem vagyok Botanikus. :)

Itt egy kép róla:

[link]

2010. aug. 20. 23:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni hogy le lett gyomirtózva és azóta lóg lefelé, előtte felfelé álltak ezek a fürtök, és olyan volt mintha nedvesek lennének, a színe meg ugyanilyen volt, ha ez segít valamit :)
2010. aug. 21. 10:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ligeti szolo lenne, mivel olyan attetszo a szara, a szolonek nem ilyen.

Meg nem lattam ilyet, talan egy gyogyfuves embert kellene megkerdezni, ott biztosan kapnal segitseget.

2010. aug. 21. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez egy cserjeféle, én mindig azt gondoltam róla hogy valamilyen fa inkább, nálunk tele van vele a falu, és inkább dísznövényként alkalmazzák:)

Ha nem gyomirtózod le, akkor kifejezetten szép, engem a japán akácra emlékeztet a törzs alakja. Nem is nő nagyobbra mint 1,5-1,8 m.

Azt hiszem legalábbis, hogy egy növényről beszélünk, de jó lett volna gyomirtózás előtti képet is látni:)

2010. aug. 24. 10:01
 6/7 anonim ***** válasza:

nem ez volt?

Torzsás ecetfa, az van a faluban szerteszét, de kertészeti weblapon találtam.

[link]

2010. aug. 24. 10:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos nem az volt, ennek sötétlila váladékozó bogyói voltak, és úgy állt felfelé a virága mint az orgonának, a szárai meg hasonlítanak a szőlőéhez.
2010. aug. 25. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!