Szerintetek hány éves kortól lehet valaki vegetáriánus?
Akkor a bogyókhoz utoljára: Aminosavakat nem szed, mert a fehérjét a növényekből is tökéletesen lehet pótolni. Vitamint sem szed, mert a vitaminokat is lehet a növényekből pótolni.
Eléggé kétlem, hogy te valaha is vegetáriánus voltál, már bocs. A lényeg, hogy ha tehetem, akkor nem ártok az állatoknak, érted? Ha nem tehetem, mert beteg vagyok, akkor gyógyszert kell szednem. Mitől lenne ettől az én világlátásom hiteltelen? Ezért írtam, hogy itt normális emberekről van szó, akik a húsmentes életet választják. De ha az élet rákényszerít, akkor nem fogok azért meghalni valami betegségben, mert valaki szerint ez lenne a hiteles. Mekkora hülyeség már. :)
A nagyüzemi állattartásban az állatok kb 95% génkezelt takarmányon nő fel. Az, hogy te mit eszel, nem változtat azon, hogy az emberek többsége rossz minőségű, antibiotikumokkal telített húst eszik, és hozzá génkezelt növényeket köretnek. Ha pedig tovább is szoktad gondolni a dolgokat, akkor rájöhetnél, hogy egy vegán közösség kevesebb termőterületet használ, mint egy olyan, ahol állatokat is tartanak. Javaslom a további olvasgatást a témában, és ne azt nézd, ahogy az erdő mellett pár tehén legel. A kisebb falunyi nagyságú borzalmas állattartó üzemeket nem láthatod meg az út mellett, de attól még léteznek.
Az, hogy a kolbászevő németek némelyike elél 80 évig még nem változtat azon, hogy lehet egészségesen élni vegetáriánus táplálkozással is. Nem mondtam, hogy a húsevők feltétlenül korán halnak. Én azt írtam, hogy lehet ezt jól csinálni, és akkor nem hullik a hajad. Vagy ehetsz a mekiben is húsos kajákat, és meghalsz 60 évesen. Mindegyiket lehet jól és rosszul is csinálni.
ezt nem hagyhatom komment nélkül:
"Ha most mindenki hirtelen veg. lenne, ehetnénk a génmódosított szóját, kukoricát, mert nem lenne annyi növény, amivel ennyi embert el lehetne látni, hogy a húst pótoljuk.. Azt a rengeteg növényt is csak nagyüzemi úton, agyonpermetezve és agyonműtrágyázva és igen, génmódosítva lehetne előállítani. Az emberi fogyasztás miatt még több termőterület kellene éppen ugyanúgy és veszélyeztetve lenne a faji sokszínűség (biodiverzitás)."
ahogy már előttem is írták, több termőterület lenne, megszűnne az éhezés.
gondolj bele, ahhoz, hogy egy kilót hízzon egy állat, nem egy kilót eszik, hanem a többszörösét, vannak rá adatok, most nem keresem meg, de kb 10szeresét.
"Az állatok a gyomot, füvet is megeszik, fa kérgét, gyökeret... "
eszik magától, ha hagyják, de ha etetik, akkor sajnos nagyrészt elhullott fajtársait bedarálva, ami teljesen természetellenes, hogy egy növényevő állatból húsevőt csinálnak.
és igen, az amerikai táplálkozástudományi társaság (Dietatic Association) szerint minden letkorban megfelelő a vegetáriánus étrend.
It is the position of the American Dietetic Association that appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!