Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánus ételeket az...

A vegetáriánus ételeket az éttermekben a hússal együtt sütik ki?

Figyelt kérdés
Úgy értem, törődnek-e azzal a nem vegetáriánus éttermekben, ahol van vega-menü is, hogy külön készítsék el ezeket az ételeket? (Nem érnek hozzájuk "húsos" kézzel, nem sütik ki a hússal együtt, nincs hússzármazék...?)

2013. nov. 22. 13:16
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
61%
Nem törödnek vele : ha pl rántott sajtott kérsz nem fonak külön olajat használni simán megsütik abban amiben a rántott húsos ételeket.
2013. nov. 22. 13:20
 2/24 anonim ***** válasza:
86%

Nem törődnek ilyesmivel. Megjegyzem azzal sem törődnek, hogy a hagyományos zsidó ételek pl ne érintkezzenek disznóhússal.

De szerintem ez a legkisebb gond. Sok vendéglátóst ismerek, nagyon durva dolgokat mesélnek.

2013. nov. 22. 13:21
 3/24 A kérdező kommentje:
Hát, ez király... :-/ Na, pont ezért gyűlölöm, ha meghívnak étterembe... :(
2013. nov. 22. 13:22
 4/24 A kérdező kommentje:
Eddig is sejtettem, hogy nem törődnek vele, de innentől kezdve szinte száz százalék, hogy soha többé nem fogok étteremben enni (kivéve vega-éttermekben).
2013. nov. 22. 13:23
 5/24 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, miért nem tartják tiszteletben??
2013. nov. 22. 13:27
 6/24 anonim ***** válasza:
89%

Csak tölts el egy napot bármelyik étterem konyháján és megérted. Eleve rohadt drágák az eszközök és csak azért mert naponta 1 vagy 2 vega betéved, nem fognak fenntartani rá külön sütőt vagy fritőzt.

Nem beszélve arról, hogy milyen rohanás van odabent.

A másik az, hogy pl én még életemben nem hallottam róla, hogy egyes vegáknak olyan heppje lenne, hogy még hozzá sem érhet a húshoz az eszköz, pedig tanultam táplálkozás tudomány, nem is olyan rövid ideig. Szerintem ez a legtöbbjükre nem jellemző.

Úgyhogy igen, hogyha zavar, nem kell bemenni. Ennyi.

2013. nov. 22. 14:02
 7/24 A kérdező kommentje:
Engem zavar, és ahány vegetáriánust ismerek, őket is zavar. Szóval attól még, hogy te nem hallottál erről, igenis létezik, sőt, állítom, a legtöbb vegetáriánus úgy gondolkozik, mint én (jöhetnek érvek-ellenérvek). És igen, nem fogok bemenni innentől kezdve :)
2013. nov. 22. 14:16
 8/24 anonim ***** válasza:
86%
Mi az, hogy jöhetnek érvek-ellenérvek? Nagy ívben tojom le, hogy te hogyan élsz. A te döntésed, szíved joga hozzá. Csak ne várd el másoktól, hogy hozzád alkalmazkodjanak.
2013. nov. 22. 14:24
 9/24 A kérdező kommentje:
Ezt úgy értettem, hogy érdekelne más vegetáriánusok meglátása ezzel a dologgal kapcsolatban... Én egy mp-ig se várom el, hogy kövessék mások is ezt az életmódot, mindenkinek saját, egyéni döntése, nincs beleszólásom.
2013. nov. 22. 14:50
 10/24 A kérdező kommentje:
Cserébe csak annyi, hogy mások is fogadják el, hogy én ezt az életmódot élem.
2013. nov. 22. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!