Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánus ételeket az...

A vegetáriánus ételeket az éttermekben a hússal együtt sütik ki?

Figyelt kérdés
Úgy értem, törődnek-e azzal a nem vegetáriánus éttermekben, ahol van vega-menü is, hogy külön készítsék el ezeket az ételeket? (Nem érnek hozzájuk "húsos" kézzel, nem sütik ki a hússal együtt, nincs hússzármazék...?)

2013. nov. 22. 13:16
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Hm, jó, hogy az előbb írtam a kölcsönös tiszteletről... Magyarázkodni meg eszem ágában sincs, pont nem érdekel, ki mit gondol erről.
2013. nov. 22. 15:38
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
"Toleráld, hogy nem vagyok toleráns."
2013. nov. 22. 15:42
 13/24 bumbi02 ***** válasza:
85%

AMúgy nem akarok általánosítani, de a vegetáriánus vendégek, sokkal válogatósabbak (a saját tapasztalataim alapján, akire nem igaz, ne vegye magára), mint a többiek (persze nem veszem válogatásnak azt, hogy ők nem esznek húst, vagy állati eredetű kajákat). Volt hogy a vegetáriánus vendég REGGELIRE héjában sült krumplit, paradicsommártást és házilag készített rösztit kért 10 napon át. Pedig a reggeli büfében 12 féle gyümölcs, 5 féle zöldség, 2 féle hal, 10 féle péksütemény, 2 féle joghurt, 10 féle müzli, és 12 féle aszalt gyümölcs volt. Nem beszélve a különböző túrókrémekről, nutelláról és társairól.

Sokszor azt veszem észre- megint csak kiemelem, akinek nem inge ne vegye magára -, hogy sok vegával el száll a ló, extra igényekkel megy be, és ha nem úgy szolgálják ki, akkor megsértődik hogy ennyibe veszik az ő táplálkozási szokásait. Hozzáteszem egyik barátnőm akivel 3 évig együtt voltam vega volt, és nem okozott gondot, hogy úgy főzzek neki. De sose finnyáskodott..

2013. nov. 22. 16:51
 14/24 anonim ***** válasza:
79%
A többihez nem kívánok hozzászólni, de igen, ha valaki meggyőződésből vega, akkor nem akar húst és zsírt enni, semmilyet és nyomokban sem (az más kérdés, hogy kényszerűségből elfogadja-e a helyzetet egyes alkalmakkor, de biztos nem mindegy nekik a dolog. Ezt a nem vegák nem szokták érteni, nekik teljesen vega akár a kolbászos paprikás krumpli is, csak ne legyen benne a kolbászkarika, de egyesek még húst is akarnak etetni a vegákkal s nem értik, hogy a vega baromfit sem eszik... Én őket nem értettem sosem, no meg a "vega vagyok, csak halat eszem" fajtákat sem, van itt mindkét oldalon érdekes dolog). Aki egészségügyi okokból teszi, annak valószínűleg nem árt minimális származék.
2013. nov. 22. 23:51
 15/24 anonim ***** válasza:
Ha ennyire finnyás vagy, rendelj nyers vegán kaját.
2013. nov. 28. 17:03
 16/24 anonim ***** válasza:
Vegának lenni nem igazán finnyásság. Minek van az éttermekben vega étel, ami nem vega? Jó, bizonyára azoknak, akiket nem zavar, hogy nem totál vegák... No mindegy. Az életben eleve nehéz, ha tökéletességet várunk valamiben...
2013. nov. 28. 17:48
 17/24 bumbi02 ***** válasza:
65%

Minek van az éttermekben vega étel, ami nem vega?

A rántott sajt még vega kaja marad attól, ha ugyanabban a fritőzben sütik mint a rántott húst. Irreális elvárás, hogy még ilyen szinten se érintkezzen a hússal. Se húsíze nem lesz, se hússzármazék nem kerül rá. Egyedül a tudat zavarja a vegát, hogy ott hús is sült.

Allergia esetén ez rendben van (például gluténérzékenyeknek a gluténmentes ételt tényleg elővigyázatosan kell készíteni, hogy semmiképp se érintkezzen liszttel, általában a gluténmentes péksüteményeket csomagolásban kapják meg a vendégek épp ezért), de ott egészségről van szó és van jelentősége, itt meg csak finnyásságról, és jelentéktelen hogy abban a fritőzben sült-e már hús is, vagy sem. .

2013. nov. 28. 17:55
 18/24 Tojasleves ***** válasza:
48%
Szintén szakács vagyok. Kis érdekesség: Van nálunk vega menü. Egyik alkotója a gombaszósz, ami eleve úgy indul, hogy: Chicken stock. tehát csirkehúslé. Nesze neki, úgy eszik, mintha vajat nyalnának.
2013. nov. 28. 18:21
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Párom is szakács. Pontosan azt írta le, mint a 14-es. Hogy akárhányszor betéved egy vega akkor azt képzeli, hogy különb, és rögtön elkezd össze-vissza variálni, meg mindenen problémázni, hogy de neki nem így, hanem úgy...

És akkor ezek után még szívjanak azzal is, hogy külön több liter olaj, meg milliós tűzhely annak a pár ilyen ideggyengének...

(Tisztelet a kivételnek, akik nagyon, de nagyon kevesen vannak)

2013. nov. 28. 18:26
 20/24 anonim válasza:
80%

Szerintem meg az éttermek nem szívességet tesznek azzal, hogyha az igényeinek megfelelően kiszolgálják a vendéget, hanem a dolgukat végzik... Szerencsére vannak olyan éttermek is, ahol nem sértésnek veszik, hogy a vendég a saját ízlésének megfelelően választ...

Amúgy az egy olajban való sütésről annyit, hogy ettem már olyan finom máj ízű sajtot, hogy majdnem kihánytam... :-)

2013. nov. 28. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!