Tudnátok írni vagy linkelni tojás nélkül készült süteményrecepteket?
sima kenyértészta, én kenyérsütőben szoktam, így nem tudom, mennyi ideig kel, van benne 4x2 dl liszt (kis pohár, nem bögre), lehet fele teljes örlésű, 3/4 élesztő, 3dl víz, vagy kompótlé egy része, 3-4 ek olaj, só, (vaníliás)cukor, ezen kívül ami van ezekből: mazsola, kókuszreszelék, darált dió, mandula, napraforgómag, aszalt gyümölcs, mák, fahéj, kakaópor, karob
forma: kb 2centisen egyben tepsiben, vagy kb 1 centisre nyújtva kiszaggatva, vagy kiflinek feltekerve, lekvárral töltve, stb...
általában a tojást jól lehet helyettesíteni zabpehellyel, zabpehelyliszttel.
Ezeket sokszor elkészítettem:
[link] (nekem friss/fagyasztott gyümölccsel jobban ízlett, és növényi tejszínnel készítettem, de biztos finom lesz simával is)
[link] Itt a tojást 2 ek étkezési keményítővel szoktam helyettesíteni, és pici (olíva)olajat teszek a tésztába. Kicsit törékenyebb, és nem olyan homogén, mint a tojásos, ezért ajánlom hozzá a szilikonos muffinformákat.
[link] Sokáig halogattam a kipróbálását, nem kellett volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!