Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus anyukák akik...

Vegetáriánus anyukák akik szoptatjátok a babátokat! Ti milyen ételeket esztek?

Figyelt kérdés
Nagyon meglepődtem amikor olvastam hogy szoptatás alatt nem ajánlott enni: szója, paprika, paradicsom, karfiol, brokkoli, bab stb... Főzelékből milyet lehet enni? Krumpli? Zöldbab? Tojást lehet enni? Köszönöm a válaszokat!

2013. szept. 11. 08:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt a sok hülyeséget egyébként hol olvastad?

Igaz én nem szoptatok, de egészen biztosan nem az internetről vagy 20 éves elavult tanácsadó-könyvekből tájékozódnék. Magyarországon egyébként is csoda, ha az orvos nem tilt el a vegaságtól várandósan, itt Németországban meg még meg is dicsérnek érte hogy ilyen fontos az egészséged.

Ha értelmes tanácsot akarsz hallani, akkor dietetikushoz fordulj vagy szakorvoshoz, aki tud ebben valóban kompetens tanácsot adni.

Ugyanis ezek az ételek egyáltalán nincsenek tiltva, csak kevésbé ajánlottak, mint pl. a répa, zeller, spenót, stb. A brokkoli-karfiol-bab elsősorban a puffasztás miatt nem javasolt nagyobb mennyiségben, de kisebb vagy normál mértékben azt fogyasztasz, amit akarsz! Egyébként rengeteg ételt az allergiák miatt nem ajánlanak (pl. mogyoró vagy szója), de ez nem jelenti azt, hogy tilos szoptatás alatt, ez annyit jelent, hogy próbáld ki és ha a kicsi nyűgös, hasfájós tőle, akkor mellőzd. Ha nincs baja, akkor nincs!

2013. szept. 11. 10:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Alapjáraton azt nem nagyon szabad enni, amit a pici sem ehet 7-8 hónapos koráig hozzátápláláskor. Hüvelyes, puffasztó kajákat érdemes kerülni, a fentiek mellett ebbe a zöldbab is beletartozik, valamint gyümölcsből is az alma, banán, mandarin kivételével a többi hasfájást okozhat. Nem törvényszerű, de okozhat.

Amikor a lányom 3 hónapos volt, a férjem csinált egy isteni finom gyümölcsturmixot, almából, körtéből és szőlőből. 1 dl-t ittam és utána egész délután a kicsit pátyolgattam, annyira tekerte a pociját, majdnem végig ordított. Szóval csak óvatosan, nekem nem érte meg, hogy megegyem, mert kívánom, utána meg nyűglődünk fél napokat. Biztos lehet a neten találni szoptatós diétát, nekünk adtak tájékoztatót a kórházban, nézd meg, ha nincs fent semmi, üzenj, előkeresem és priviben elküldöm, amit én kaptam. Mennyi idős egyébként a kicsi?

2013. szept. 11. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Erőset ne egyél, mert a tejben érezni lehet. Amikor paradicsomot ettem, a kicsim popsija mindig kipirosodott.
2013. szept. 11. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért az internet sem mindenhol hülyeség, csak a megfelelő helyen kell nézni. Vannak vegetariánus oldalak, fórumok, a féjszen is, meg saját közösségi oldalakon is, pld veg.hu
2013. szept. 11. 14:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a babám még nagyon kicsi szept. 1-jén született. A védőnőm sorolta ezeket az ételeket hogy ne egyem, de javarészt ezeken éltem eddig. Most kezd elmúlni a pirosság a baba popsijáról, 2 napja még rosszabb volt akkor ettem paradicsomot, paprikát is. Azóta mellőzöm őket.
2013. szept. 11. 18:06
 6/6 anonim válasza:
Nos, én szoptatok. A fenti ételeket akkor érdemes elhagyni, hogyha a baba hasfájós és tuti, h ezek miatt az. A hüvelyesek közül pl a vörösbab valóban szokott problémát okozni, de a brokkoli az elsők között van a könnyű emészthetősége miatt, amit majd a babádnak, ha ő is vegán lesz, bevezethetsz szilárdként. Krumplit is simán lehet, a paradicsomnak én a magját kihagytam, mert az allergén és a lányomnál bezavart, illetve a paprikát sem ettem meg az első hetekben, az uborka héját is levágtam evés előtt, de kb ennyi. Pedig már a 2. babámat szoptatom (3. éve folyamatosan szoptatok...)Érdemes plusz d vitamint is bevetni, ha tejet sem eszel, szezámmag, mákolaj, 6 hónapos kor után a babának iS!
2013. nov. 13. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!