Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok miért tartják a...

A vegánok miért tartják a tejtermékek és a tojás fogyasztását az állatok kizsákmányolásának?

Figyelt kérdés
Igazából felvilágosítást szeretnék kérni, a miértjére még sehol nem találtam választ. (Egy vegetáriánus kérdező.)

2013. júl. 26. 21:47
1 2
 11/20 anonim válasza:
Termesztett izomszövet lesz. Már olvastam róla valahol egy ciket. Hogy élő izomszövetet hoztak létre amit meg is lehet enni.
2013. júl. 31. 18:12
 12/20 A kérdező kommentje:
elkanyarodtunk a kérdéstől. a választ már megkaptam, köszönöm
2013. júl. 31. 19:09
 13/20 anonim ***** válasza:
Boldogan egy farmon. Ha néhány állatról beszélünk, pl. egy család ellátására, és van elég füves terület ahol szaladgálhatnak, kapirgálhatnak, akkor jobb a helyzet. De pl. a bio gazdaságok is tarthatnak több ezer állatot, és attól még, hogy néhány négyzetcentiméterrel nagyobb terület jut egy állatra, attól még zsúfoltságban élnek. Ráadásul a bio gazdaságokban is nagyon fiatalon levágják őket. Pár hónaposak csak, holott egy csirke akár 15 éves is lehet, egy tehén pedig akár 30 is.
2013. aug. 1. 09:01
 14/20 anonim válasza:

Azért van ez az állatkínzás, mert a nagy kajláknak túl sok pénz lenne egy normális állattartás, mert épp a pénzkádjukra akarják költeni, amit a Miami banditák főnökének haverjától vesznek meg tripla áron. :$

De igazából az embereket is szelektálják, rendszerint lakhely szerint, hogy ki megy éhezni, és kik nem hogy ők nagy moneyt keressenek a robottá manipulált irodai munkásokon.

Közrejátszik a legutóbbi is. A nagy kajláknak több pénz jut (jó, lehet, hogy csak a 99,99%-uk ilyen) az irodai munkából, mint abból, hogy sokan az ételt megtermelik az embereknek. Ezért is van "túlnépesedés" a világon.

Nem azért, mert túl sok ember születik, hanem mert túl kevesen termelnek kaját, mert a fizikai munka egyenlő kajláknak felhasználhatatlan energia egyenlő egy forinttal kevesebb pénz nekik, de irodai robotolással való pénzáramlás-felgyorsítás egyenlő sok-sok money nekik.

Szerintem, ha ez a rendszer ésszerű lenne, kétszáz évvel ezután sem beszélnénk "túlnépesedésről".

A vegákat ott nem értem itt, miért nem mennek, vesznek maguk tojós tyúkot, tehenet, és vödröt, és mission accepted! O_O

2013. aug. 1. 12:40
 15/20 anonim ***** válasza:
Tomika látom fingod nincs az egészről....
2013. aug. 1. 13:13
 16/20 A kérdező kommentje:
Bárcsak én is olyan sötét lehetnék, mint néhány honfitársam.
2013. aug. 2. 21:02
 17/20 anonim ***** válasza:

" a sok megszületett hímmel mit csinálnak? bedarálják húslisztnek, mert nem éri meg felnevelni"

Csak a tisztánlátás érdekében hadd jegyezzem meg, hogy a rántanivaló, illetve grillezni való csirke leginkább a kakasokból kerül ki. Ugyanígy a hízómarha is mind hímnemű.

2013. aug. 6. 11:37
 18/20 anonim ***** válasza:

A tojásrakásra szelektált tyúkok csibéiből nagyüzemi körülmények között a hímeket legtöbbször nem tartják meg, mert lassabban híznak és kisebb testűek maradnak a hibrideknél. Jóval több kiadásba kerülne a cégnek, mire ők is elérik az elvárt "vágósúlyt". Ezért CO2 gázzal végeznek velük, vagy még élve egy darálóba viszi őket a futószalag. Ez teljesen legális sajnos, bár igyekszik mindenki tagadni, hogy csinálná. A tojótyúkok kb. 1,5 évig élnek a telepeken, aztán levágják őket, helyükre új tyúkokat állítanak.

Vannak "hízómarhák" is, akiket hizlalnak, de ők sem élnek sokáig. A kimerült tejelő tehenek ettől függetlenül ugyanúgy mind a vágóhídon végzik már 4-5 éves korukban.

2013. aug. 6. 15:49
 19/20 anonim válasza:
37%
Ja és én meg beépítem őket az izmaimba, nyami:)
2013. aug. 6. 23:05
 20/20 anonim válasza:
de ha a kakas nem b/\ssza meg a tyúkot akkor abból nem lesz kiscsibe ...... akkor azt miért nem lehet megenni?
2013. aug. 25. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!