Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ajánlanátok bevált vega...

Ajánlanátok bevált vega recepteket?

Figyelt kérdés
Még most kezdem a vega életmódot, nézegettem recepteket, de inkább beváltakra lennék kiváncsi. Ma vettem árpát, kölest, szójagranulátumot, ezekből mit tudnék főzni? Köszi

2013. júl. 20. 13:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
5%

"de télen is eszitek a spanyol salátát, meg az üvegházas szarokat? őszintén tudok gratulálni azoknak, akik minden idényben erőltetik a zöldségeket. "

Igen, télen is esszük, mert attól hogy valami terem más országokban télen is még nem lesz sz*r vagy génmanipulált, csak éppen spanyolországban más az éghajlat. Egyébként sem veszek magyar zöldségeket-gyümölcsöket (ha tehetem viszont hozok a nagyszüleimtől), mert a boltban kaphatóak általában sz*rabb minőségűek mint a külföldről hozottak, és drágábbak is.

Ne haragudj, de csak magvakon nem lehet élni - nyilván az egészséges étrend részei, de egyrészt minimális mennyiségben, másrészt nehogymár egész évben kölest meg árpát toljon magába, amiben szinte semmilyen vitamin nincs (2 féle található benne összesen és az aminosav-profilja sem teljes, ahogy az árpáé sem)! A szójagranulátumról nem is beszélve! Ha fehérjét akar az ember bevinni, tessék sok tojást, tejterméket enni és nincs semmiféle probléma, teljes aminosav-profiljuk van.

2013. júl. 21. 10:59
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Senki nem mondta, hogy egyen egész évben kölest és árpát :) Arról beszéltem, hogy nyugodtan kiegészítheti vele az étrendjét és nem kell egyből leszólni az ilyeneket, mint ahogy mindenki tette. Ha pedig nem csak az "aminosav-profilt" nézegetnétek, hanem utána járnátok pl annak, hogy mi az hogy az ételek hűtő és fűtő hatása, akkor látnátok, hogy télen aztán nem él meg az ember salátán......és nem véletlenül tette ide a Jó Isten a drága magyar embert erre az éghajlatra, ha egyszer télen nincs paradicsom, akkor nincs paradicsom...
2013. júl. 21. 22:53
 13/18 anonim ***** válasza:
13%

" hanem utána járnátok pl annak, hogy mi az hogy az ételek hűtő és fűtő hatása, akkor látnátok, hogy télen aztán nem él meg az ember salátán......"

Úristen, szerintem inkább maradj csendben :S Komolyan mondom az ilyenek miatt szégyellik annyian a vegetáriánusságot, mint te. Ahelyett, hogy a teljes értékű fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat javasolnád az embernek idétlen hűtő-fűtő hatásokról hadoválsz, amiről tudományos értekezésekben még nem hallottak, de annál népszerűbb a felettébb színvonalas és hiteles welness café meg dívány és hasonló oldalakon.

Az éghajlati érvedre annyit szeretnék csak szólni, hogy akkor remélem te semmi olyasmit nem eszel egész évben, ami az adott évszakban az országban nem terem. Tudod lehet így is élni, szenvedve, szárított-befőtt dolgokat fogyasztva egész télen (mert ugye régen ez volt a friss helyett, hogy valahogy csak bevigyék azt a zöldséget, gyümölcsöt), vagy megveheted azokat a szerencsétlen spanyol paradicsomokat, teli vitaminokkal és rostokkal, amik pont ugyanolyan jók mint nyáron a magyarok, csak épp náluk máskor terem...

Ha te sanyargatni akarod magad annak semmi akadálya, de másoknak ne javasolj már egetverő baromságokat...

2013. júl. 21. 23:09
 14/18 anonim ***** válasza:
80%
Ezek bizonyított tények, de teljesen mindegy fölösleges olyan emberrel vitatkozni, aki kicsit sem nyitott semmire, csak fújja a saját begyepesedett érveit. És szerintem meg az olyanok miatt kellene szégyellni a vegetáriánusokat, mint te, mert ha egy icipicit is tájékozott lennél, tudnád hogy azokat a gyönyörű lédús piros paradicsomokat, amiket te jóízűen tömsz a kicsi szádba még zölden szedik le, és a repülőkön érlelik meg mindenféle kémiai anyagokkal. Táplálkozástudományt tanulok, ne akard megmagyarázni...
2013. júl. 21. 23:27
 15/18 anonim ***** válasza:
13%

A repülőkön dobozokban vannak azok a nyomorult paradicsomok, még véletlenül sem azalatt a 2 óra alatt érlelik meg, ami alatt ideérnek spanyolországból :D

Ekkora baromságot hallod...

Tipikus agymosott hungarista majom lehetsz, ha ezt a sok hülyeséget elhiszed. Ha pedig táplálkozástudományt tanulnál akkor inkább arról írnál, hogy hogyan kaphat teljes értékű aminósav profilt az általad javasolt magokból, de mivel fogalmad sincs róla mi az, inkább ezotérikus fűtőhatásokról magyarázol.

Mellesleg a lédús paradicsom, akár kémiailag érlelték akár nem (hozzáteszem ilyen hozzáállással az üvegházas termékekhez se nyúlj, mert az nem természetes!) legalább vitaminokkal teli és egészséges.

De gondolom te akkor nem is fürdesz, mert a vizet kémiailag tisztítják és szappant se használsz, mert azt is kémiailag kezelik!

2013. júl. 22. 10:01
 16/18 anonim ***** válasza:
89%

Úristen! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Én inkább nem vitatkozom. Tök jó, hogy ennyire ragaszkodsz a nézeteidhez, én is ragaszkodom az enyémekhez. Így születnek az egyéniségek ;)

2013. júl. 22. 10:35
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Rántott hús
2013. júl. 24. 00:49
 18/18 anonim válasza:

Vega életmód? ez alatt mit értesz?

tejet, tejtermékeket, tojást eszel?

rengeteg válfaja van a vegetarianizmusnak!

Szója granutálumból tudsz bármit csinálni, amit a darált húsból is lehet, csak tojás kell hozzá, hogy összetartsa. Ezért is kérdeztem, hogy melyik vega vagy...

Én szemivegetáriánus vagyok, szárnyast, halat eszek. Ha csak tejterméket, tojást eszel, ami állati, akkor lakto-ovo vega vagy. Ezzel is komplett és színes ételeket tudsz enni, ráadásul nyáron még jó változatosan is a rengeteg zöldség, gyümölcs miatt. REmélem tudtam segíteni!

2013. júl. 24. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!