Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki csak azért nem eszik...

Aki csak azért nem eszik semmi húsalapút, mert nem rajong az ízéért, az vegetáriánusnak számít vagy sem?

Figyelt kérdés
Nem túl egybehangzóak a vélemények, amiket erről hallottam. A Wikipédia megfogalmazásából pl. azt lehetne leszűrni, hogy a hangsúly az elven van, azon, hogy ölés nélkül nem jutnánk ilyen kajákhoz (és emiatt utasítják el őket egyesek), máshol (mondjuk ennél a kérdésnél: http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmus.. ) viszont inkább maga a nemfogyasztás ténye kerül előtérbe, az okával kevésbé foglalkoznak. Akkor tulajdonképpen mi is a vegetarianizmus?

2013. júl. 15. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Vegetáriánus az, aki nem eszik húst.

Az teljesen mindegy, hogy milyen indokkal, a lényeg a húsmentes étrend.

2013. júl. 15. 15:33
 2/7 anonim ***** válasza:
24%
Egy egészségre ártalmas szokás, bármit magyaráznak is az okaként.
2013. júl. 15. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Ha semmilyen húst (halat sem) eszel, akkor már vegetáriánusnak is nevezheted magad. Teljesen mindegy milyen okból hagyod el.
2013. júl. 15. 16:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm, nem gondoltam, hogy mindjárt három egymást erősítő válasz fog érkezni (még a középső sem mond ellent a másik kettőnek a negatív megítélés központi szerepének dacára).
2013. júl. 16. 00:46
 5/7 anonim ***** válasza:
81%

Én is így gondolom. Ez a vegetárianizmus egy tágabb értelembe vett fogalmába még belefér. A lényeg, hogy semmiféle állat testének húsát, belsőségét (a testét) ne együk meg.

Egy vega

2013. júl. 16. 17:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az ahimszá tanát vallom igaznak. Ahimszá azt jelenti erőszak-nélküliség. Szerintem nem kell leölni egy állatot azért, hogy jól lakhassunk.

Voltam disznóölésben már én is, de sose vágtam el a torkát. Olyan lelkiismeretfurdalásom lenne tőle, amivel nem néznék szembe!

Öltem már gyermekkoromban állatokat, de olyan lelkiismeretfurdalással néztem szembe, ami tudom, hogy helytelen volt.

Azért volt helytelen, mert semmiféle jogom nincs elvenni egy másik élőlénytől az életet!

2013. júl. 18. 16:45
 7/7 anonim ***** válasza:
72%
minden eddigi válasszal egyetértek (kivéve a vegetarianizmus "egészségtelenségéről" való kinyilatkoztatást), az utolsóval viszont teljes mértékig azonosulni tudok, én ugyan nem elvi megfontolásból hagytam el a húsokat, de az idő múlásával - és a kedvező hatások tapasztalásával - az elv is megérkezett hozzá... azóta már én is beleástam magam különféle filozófiákba, és eljutottam arra az álláspontra, amit az utolsó hozzászóló lényegileg leírt, az erőszakmentesség az elsődleges irányvonal, legyen szó állatról, emberről, bármiről...
2013. júl. 24. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!