Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Cukkinis receptötletek?

Cukkinis receptötletek?

Figyelt kérdés

Olyan receptet keresnék, ami nem leves vagy főzelék/tésztaféle :)


Leginkább töltött, sült, stb. dolgok érdekelnének,ki hogy szereti, milyen fűszerekkel, milyen más hozzávalókkal.


Azon gondolkodtam, hogy esetleg megtölteném kapros tejfölös túróval és úgy sütném meg, esetleg füstölt sajttal megszórva. Elvileg tökféle, szóval passzolna? Valaki próbálta már?:)


2013. máj. 17. 17:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Cukkini fasírt


Hozzávalók:

1 db cukkini

2 db tojás

2 gerezd fokhagyma

fehérbors

liszt

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit legyaluljuk, sózzuk, és körülbelül 1/4 óra elteltével kinyomkodjuk a levét.


Hozzáadjuk a tojást, a tört fokhagymát, a fehérborsot és még egy csipetnyi sót. Azután annyi lisztet adunk hozzá, hogy hígabb galuskatészta állagú legyen.


Egy edényben ujjnyi magasságú forró olajba, kanállal adagolva mindkét oldalán kisütjük.


Magában, köretként vagy főzelékfeltétként is kiváló.


Holnap ezt csinálom meg.

2013. máj. 17. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Rántott cukini
2013. máj. 17. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Megpárolt, esetleg rizses darálthússal is megtöltheted, és úgy rá a sajt.

De nagyon finom a saját ötleted is.

2013. máj. 17. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

törökös cukkini sült

3 közepes cukkinit lereszelsz

3 tojást,

5 dkg krémfehér feta jellegő sajtott

1-1 ek kapor, menta, petrezselyem

4 szál felkarikázott újhagyma

1 ek liszt

só, bors

1 tálban mindent összekeversz

olajozott jénaiban lefedve 30 percet süsd

2013. máj. 17. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Vegetáriánus vagyok, a darálthús esélytelen:)


Köszönöm a recepteket, ki fogom őket próbálni :) Egyszer ettem cukkinifasírtot sajtöntettel, az isteni volt.


Jöhetnek még válaszok nyugodtan!

2013. máj. 17. 21:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Elnézést, a darálthús miatt, nem vettem észre az alkategóriát.

amúgy én is a cukkinifasírtot, vagy krokettet írtam volna.

2013. máj. 18. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha vega vagy, akkor is lehet tölteni:


hosszába vágd ketté, szedd ki a belét (persze már hámozás után), majd gyengén sózd be.


Előre készíts el karikára szelt sült-krumplit, tedd félre

Készíts tölteléket vega-fasírozott-szerű anyagból: pl. répa-fasírtot ha szoktál, vagy köles-fasírozottat, esetleg rizs- vagy éppen krumplifasírt anyagát készítsd el, ez lesz a töltelék.


Zománcos tepsit zsírozd/olajozd ki, majd vastagon tejföllel kend ki, rakd bele szépen sorba a karikára szelt, kész sültkrumplit. Ültesd a tetejébe az cukkinit, és töltsd bele a fasírozotthúsként előkészített nyers (= sütés nélküli) töltelékedet.

A tetejét ismét kend meg vastagon tejföllel, szórd meg reszelt sajttal, és süsd össze!


Nálam ezek a fasírozott-anyagok: kölest, rizst puhára de sűrűre főzök, ha teljesen kihűlt, 1-2 tojással liszttel vagy zsemlemorzsával, fűszerekkel ízlés szerint meggyúrom, és megsütöm belőle a gombócokat. Ha krumpli, akkor azt megfőzöm, megtöröm, és amikor kihűlt, akkor kezdem el hasonlóan összegyúrni.

2013. máj. 20. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Rakott cukkini


Mindent karikákra kell vágni és úgy kell készíteni ahogy a rakott krumplit, vagyis rétegezni.


1 réteg krumpli

1 réteg cukkini

1 réteg hagyma

1 réteg sajt

megszórni borssal

1 réteg krumpli

1 réteg cukkini

1 réteg hagyma majd végül rengeteg sajt ;) :)


Én úgy készítem, hogy a cukkinit felkarikázom, megsózom, majd állni hagyom kb 20 percig. Nem hámozom meg. A krumplit sós vízben főzöm meg. Így elég sós lesz, és nem kell majd sózni a rétegek között. Őszinte leszek, nem nagyon tudok fűszerezni.. Nálam a só és a bors után megáll a tudomány. Sőt a sót rengetegszer kihagyom, mert nem igazán szeretem.. Szóval, ezzel csak azt akartam mondani, ha van bármi fűszer, ami szerinted illene bele, mehet nyugodtan :)

Még egy tipp: az utolsó réteg sajt kevés legyen, majd ha megsült az egész, akkor még ráreszelni sok sajtot és rápirítani:)


Igazán finom és egészséges :)Remélem ízleni fog:)

2013. máj. 27. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!