Bevált cukkinis ételek hús nélkül?
Imádom a cukkinit! :)) Bocsi, csak linkelek:
Épp nemrég lettem kész ezzel, most főztem először: [link] és sírok a gyönyörűségtől :))) Annyit módosítottam hogy a cukkinit nagylyukú reszelőn reszeltem, és a petrezselyem mellett bazsalikomot is tettem bele.
Másik kedvencem, szintén tészta: [link] a cukkini és a répa nagyon passzolnak :) parmezán helyett kecskesajttal is isteni.
És mégegy új kedvenc: [link]
Sajtot eszel?
Mert akkor sajtos cukkínifasírt :)
Cukkíni csirkecombbal római tálban, rántott cukkíni, (csinálhatod sós palacsintatésztával is, úgy nem annyira pepecs), tócsniként (lapcsánkaként)
nem vagyok vega, csak már a héten többszőr ettünk húst, és nem mindennap eszünk! :) Köszi, eddig nagyon fonomak. Én is imádom a cukkinit. Múltkor egy saját fejemből találtam ki egy receptet, és aranyérmet kaptam itthon , mindenki 2szer evett, és 2napi adag elfogyott! :)
Várom a többi receptet! :P
Első vagyok, megosztod velünk azt a saját receptet? :))
Én se kívánom a húst ebben a melegben...
Ha nincs sok időm, olyat szoktam csinálni, hogy répát, gombát, cukkinit, krumplit összevágok nagyobb darabokra, és egy kiolajozott tepsiben megsütöm fűszerezve.
Egyszerű és finom, mellé még lehet bármi mást is enni :)
húúú, egy csomó. Ugye töltött cukini alap:) Szójagranulátumból prököltet csinálsz, bele a kimagazott, sózott és kettévágott tökbe (előtte lehet főtt rizzsel keverni, úgy laktatóbb). Be a sütőbe, vége felé rámegy a tejföl+ a sajt. Egyik kedvencem:D
Meg ugye van a töklecsó.
Meg van egy jó recept, csak már 2 éve nem csináltam. De megpróbálom felidézni:) répát és cukkinit 50-50%-ban felcsíkozol. Kevés olajon fokhagymát pirítasz, majd erre rámegy a zöldség. Esetleg az elején kis vizet lehet aláönteni. Közben kikeversz 2 dl tejszínt 1 kk őrült paprikával, sóval, borssal, Provence csirke fűszerkeverékkel, azt hiszem ennyi. Ezt összekutyulod, és ha megfőtt a tök meg a répa, ráöntöd, összeforralod, majd a végén reszelt sajttal megszórod. Azt hiszem, a recepteben ennyi öntethez két kisebb cukkini és két sárgarépa volt, hivatalosan pedig még dukál hozzá sült csirkemell, te hát ez minket nem izgat:D
Fincsi a cukkinis tésztasaláta is, megtalálod a neten:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!