Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van bevált cukkinis receptetek?

Van bevált cukkinis receptetek?

Figyelt kérdés
Jöhet reggeli, ebéd, vacsora. Csak olyat amit már megcsináltatok! Nagyon sok cukkinink van most, és nem kéne a kukában végezniük... Ja és inkább vastagabb fajták vannak.
2011. jún. 21. 14:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

egy egyszerű recept, lehet csináltad is. :)

Süss meg felkockázott csirkemellett. Ajd hozzá a végén cukkinit. Jó így is. De leöntheted tejszinnel még. Persze só kel bele. MEg ha gndolod vegeta is.

Rizzsel tálalhatod.

2011. jún. 21. 14:57
 2/18 anonim ***** válasza:
83%

Rántott cukkini az alap, imádom, de az alábbi is tök jó:

Vékonyan szeleteld fel karikákra a cukkinit. Én nem szoktam meghámozni... Kevés olajjal, sóval borssal dörzsöld be, fektesd őket egy mély tányérba halomban, és hagyd állni kicsit, ha lehet. Úgy egy óra a hűtőben jót tesz, de nem muszáj.

Grillen, wokban, vagy sima serpenyőben süsd őket, amíg puhák és kicsit barnák nem lesznek.

Előre keverj tejfölből, egy gerezd fokhagymából és némi sóból szószt (kóstold folyamatosan, hogy ízlik a fűszerezés). Ezt rakd hűtőbe, hogy összeérjen az íze, 1-2 óra kell neki, hogy igazán finom legyen.

Készíts pirítóst, halmozz rá cukkiniszeleteket, kanalazz rá a szószból amennyit kérsz!

Isteni, és könnyen gyorsan elkészíthető. Az állási idők nem szükségesek, csak még finomabb lesz tőle. :)

2011. jún. 21. 14:58
 3/18 anonim ***** válasza:
87%

Legjobban rántva szeretem, majonézes salátával, szoktam úgy is csinálni, hogy

A cukkinit karikára vágom, kevés olivaolajon átsütöm, dobok rá karikára vágott fokhagymaszeleteket, sózom borsozom, teszek rá bazsalikomot, majd karikára vágott paradicsomot, tetejére reszelt sajtot, és sütőben pár perc alatt átsütöm, amíg a sajt szépen ráolvad. Rizzsel tálalom.

2011. jún. 21. 15:11
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Spagettihez is jó.

Vajon megdinsztelek 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát, teszek hozzá csíkokra vágott zöld-sárga-és piros színű paprikát, kockára vágott cukkinit és jó sok apróra vágott petrezselymet, majd elkeverem a megfőzött spagettivel. Tetejére parmezán, vagy valamilyen erős zamatú olasz sajt az igazi.

2011. jún. 21. 15:15
 5/18 anonim válasza:
100%
Kockara szeleteled a cukkinit, megfozod, majd osszetorod, es kikavarsz majonezet. Ezeket osszedobod es izles szerint so, borso, nagyon finom.
2011. jún. 21. 15:17
 6/18 A kérdező kommentje:
15:17-es! Ezt köretnek gondoltad, vagy kenyérre?
2011. jún. 21. 15:24
 7/18 A kérdező kommentje:
Nagyon jól hangzanak egyébként!
2011. jún. 21. 15:24
 8/18 anonim válasza:
100%
15:17 es vagyok. Kenyerre kenni, mint a majonezes padlizsant. Megfelel reggelinek vagy vacsoranak
2011. jún. 21. 15:30
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Rakott cukkini? megfőzöd csíkokra vágod vagy ahogy akarod :) rizzsel,darálthússal,besamellel be a tepsibe,tetejére sajt is mehet és megsütni :)

finoöm,pedig én nem szeretem a cukkinit,de ezt még én is megeszem

2011. jún. 21. 15:32
 10/18 anonim ***** válasza:
84%

[link]

Ez itt a cukkinis lecsó receptje. Én a tojást ki szoktam hagyni, de teszek bele piros paprikát és egy kis erős pistát. :)

Nagyon finom, és ha csak kevés olajon készíted, akkor egészséges, kalóriaszegény étel is.

2011. jún. 21. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!