Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen étellel illik vendégül...

Milyen étellel illik vendégül látni anyós-após jelöltet?

Figyelt kérdés

Még itthon élek szüleimmel, és barátom szülei először fognak hozzánk jönni. Ebédre érkeznek, és vegetáriánusok. Megvagyok lőve, hogy mit főzhetnék nekik.

24/l

2013. márc. 26. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Elöször is kérdezd meg a barátodat, hogy miket esznek otthon.

Másrészt olyan, hogy "illik", nincs, kivéve ebben az esetben a húsos ételeket. Azt azért érdemes megkérdezni, hogy csak hús nem esznek, vagy egyéb állati termékeket (tojás, tej, tejtermék) sem fogyasztanak.

Levesnek valamilyen zöldséges levest tudsz fözni - ebbe nem kell hús, lehet akár krémleves is.

Második fogásnak elég sok zöldséges, gombás étel van, ami vendégvárásra is megfelel. Ha tojást esznek, akkor pl. rántott zöldségeket tudsz adni. Köritésnek bármi lehet, amiben nincs hús (szalonna, sonka).

Desszertnek a legtöbb sütemény jó (kivéve, ha tojás és tejtermék kizárt).

2013. márc. 26. 21:36
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Én is vegetáriánus vagyok, így talán tudok mondani pár ötletet. Mindenképp kérdezd meg azonban a barátodat, hogy a szüli lakto-ovo vegák (esetleg lakto vagy ovo vegák?) vagy pedig vegánok-e, mert az utóbbiak nem fogyasztanak tejtermékeket és tojást sem, míg az előbbiek vagy mindkettőt, vagy legalább egyiket igen.

A legegyszerűbb lenne valamilyen krémlevest készíteni kezdetnek; bármilyen zöldségkrémleves megteszi. Pl.: cukkínikrémleves, zellerkrémleves, póréhagymakrémleves, fokhagymakrémleves, brokkolikrémleves, sajtkrémleves, cukkínikrémleves, burgonyakrémleves, paradicsomleves borsókrémleves. Mind megvadítható valamilyen módon: pl. chilis sajtkrémleves, roquefortos borsókrémleves, fehérboros burgonyakrémleves, bazsalikomos-fetás paradicsomleves, stb. Valamint mindet tálalhatod pirítóssal, és sajttal megszórva, vagy esetleg cipóban.

Másodiknak egy pár ötlet: gombás rizottó, töltött cukkíni/padlizsáncsónakok, fűszeres túróval vagy sajttal töltött sült gomba/paradicsom/paprika (akár többféle is), diós bundában sült camembert áfonyaszósszal, cukkínis-padlizsános-paprikás vega lasagne, rakott brokkoli, fűszeres sült sajtgolyók, gombapörkölt vagy paprikás, gombás-tejszínes spagetti, szezámmgos sült tofu stb.

Ha érdekel valami szívesen írok receptet is.

2013. márc. 26. 21:37
 3/9 A kérdező kommentje:

Kertünk sajnos nincs, bár az erkélyünkön most akad némi fagyinak való hó, esetleg jégcsapkrém :)

Jó tudni, hogy erre nincsenek konvencionális fogások. Ezzel megnyugodtam. Szerencsére fogyasztanak tejterméket, még halat is.

Nagyon nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. Bőséges tippet kaptam ételekből, és van közte olyan, amit még én is eltudok készíteni. Nagyon köszönöm!!!

2013. márc. 26. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Ha halat is esznek, akkor a citromos lazac pl. remek választás lenne szerintem :)

Egyébként ha halat esznek, akkor valószínűleg kagylót, rákokat is, tehát ezeken is gondolkodhatsz :)

Sok sikert!

2013. márc. 26. 21:54
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Ez nagyon finom:

[link]

Ezt meg a barátnőmnek csináltam amúltkor, ő is vegetariánus, annyi, hogy a padlizsánokra szórtam még juhtúrót (brindzát)

[link]

2013. márc. 26. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Rákkoktél előételnek salátaágyon ,utána pisztráng .Esetleg kaszinó tojás előétel utána gombafejek,karfiol,cukkini és sajt rántva rizi bizivel.Desszert tiramisu. A recepteket megtalálod a neten.
2013. márc. 26. 22:59
 7/9 lencsefőzelék ***** válasza:
67%

Ha halat esznek, akkor nem vegetáriánusok.

Egyébként az én egyik kedvencem az almás zellerkrémleves (ha már szóba került a zellerkrémleves).

Pár napja meg ezt csináltam meg:

[link]

Egy kis pirított tésztával még jobb lett volna.

2013. márc. 27. 01:08
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat. Nem tudom ki értékelt még rajtam kívül, de ment mindenkinek a zöld kéz. Nagyszerű ötleteket adtatok.

Végül egyszerű kis ételek kerültek az asztalra. Sok ötletet ötvözve jutottam el a gombás felfújthoz. (kapható mirelit rétes lappal nem volt nehéz elkészíteni, még nekem sem). Csibéknek álcázott főtt tojásokba került körözött krém, és alattuk francia sali volt, húsvét miatt.

Kedves válaszolóim, azt nem árultam el a kérdés feltevésekor, hogy a vendégek németek voltak, mert nem tartottam jelentősnek.

Le voltak nyűgözve, hogy milyen egészséges a magyar konyha, és két kézzel tolták be a körözöttet.

Nagyon megvoltam lepődve hogy ilyen sikert aratott az egyszerű körözött, és mélyen hallgattam a francia saliról, és az igazi magyar gasztronómia feltárásáról... :D majd annak is eljön az ideje, de abból azt hiszem nem esznek :D

még egyszer köszönöm a segítséget!

2013. ápr. 8. 22:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Én németországban élek és nekem is német a barátom (és még az életkorom is megegyezik a tiéddel, hűha :)

Nem ismerik a francia salit, és a kőrözöttet sem...lévén nincs túrójuk...nem csoda, hogy imádták :)

Egyszer próbáltasd ki velük a citromos túrótortát is, attól is el voltak ájulva nálunk nagyon:)

Örülök, hogy jól sikerült!!

2013. ápr. 8. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!