Egészségtelen állati eredetű ételek. Mi igaz ezekből az állításokból?
Ellenkezőleg, semmi sem egészségtelen, ha mértékletesen fogyasztjuk. A húsok a legjobb természetes protein források, valamint nagy mennyiségű energiát nyer belőle a szervezet, ezért ajánlott fogyasztani, ha hideg égöv alatt, vagy fizikai munkát végző emberről van szó. Meleg égöv és ülőmunka esetén nagyon kevés is elegendő. Sovány és főzött húsok ellen javallat nem nagyon van ilyen esetben sem.
A tejtermékekről nem lehet azt állítani, hogy egészségtelenek lennének, sőt, az egyik legjobb természetes kálcium és ásványi anyag beviteli forrás, de túlzásba vinni ezt sem jó, mivel zsírosak.
A laktózt a felnőttek zöme már nem tudja rendesen megemészteni, s nincs is rá szükségünk, a szükséges anyagokat jobb forrásokból is bevihetjük. A tej és közeli rokonai a legrosszabbak, a kemény sajtokban már történnek átalakulások, a joghurttal nem tudom, mi van, én nem eszem, így nem tanulmányoztam a kérdést, hogy a baktériumok mit oldanak meg és mit nem.
Az ipari hústermelés nem szimpatikus, persze a növényekben is van méreg, de talán kevesebbféle (ízre nekem sokkal jobbak) s egy részüket meg tudom szerezni egészségesebb formában, vegyszermentes termelésből.
A test nem bír ki mindent, ezért is vannak a betegségek. Én igyekszem minimalizálni a káros anyagokat, remélve, hogy a maradékkal megbírkózik a szervezetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!