Vega vagyok már 9 éve, most hétvégén viszont egy nagy disznóvágás lesz, na ilyen helyzetben mit lehet tenni?
Külföldön élek, félévente járok haza. Tegnap jöttem meg akkor közölték hogy hétvégén bizony disznóvágás, ott lesz a család apraja-nagyja (kb 60 fő) és hogy ne próbáljak meg nem elmenni..
Két malacot fognak levágni, most komolyan.. Nincs kedvem végignézni az egész procedúrát, valami elfogadható kamu indoknak nagyon örülnék! :)
Ha lesz reggelire sült vér (általában igen), akkor mielőtt a hagymára rátennék a vért, márts egy darabka kenyeret a zsírba (gondolom azért azt megeszed) + sült hagymát a tetejére. Reggelizd ezt + csésze tea, mivel nekekd a sültvér szorulást okoz. Mint ahogy valójában szokott is.
Ebédre egyél a pörkölthöz készített köretből, egy kicsit meglocsolva a pörkölt szaftjával + savanyúságot. Valami vírusos influenza kezd el kerülgetni, azért vagy gyomorkímélő kaján.
Vacsira majd eszel a hurka-kolbi mellé készített sültkrumpliból, akármiből. Akkor már meg sem ütköznek azon, hogy nem eszel rendes kaját. Majd eszel még egy kis pogácsát, hasonlókat, ha lesz.
Nem eszek zsírt és pörköltszaftot sem!
Igazából nem is magával az étkeztetéssel van a probléma, mert összeütnék valamit magamnak simán vagy ennék a salátából/sültkrumpliból ahogy írtad, de nincs sok hangulatom végignézni vegaként azt, ahogy két állatot is leszúrnak majd össze-vissza vagdosnak, megsütik/perzselik/ledarálják/stb.
És érthetetlen hogy ezt miért nem tudják felfogni.. Nem a családi összejövetelhez nincs kedvem hanem a disznóvágáshoz!
szerintem, ha külföldön élsz, és 9 éve vega vagy, akkor:
1. felnőtt ember vagy
2. elég nagy az akaraterőd (én egy éve próbálok vega lenni, de mindig megszegem...:( )
következésképpen: csináld azt, amit TE akarsz, és KÉSZ.
ha nem akarsz disznóvágást, ne vegyél részt rajta, maradj a szobában és olvass vagy akármi. egyél a köretből. ennyi. :)
Elmész, jó szokás szerint betermeled a feleseket. Jó sokat,
hánysz egyet, elmész aludni.... délután meg kimész és nem eszel, mert ügye szar a gyomrod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!