Szerdán nálunk vacsoráznak a párom szülei és testvérei, milyen fogásokat ajánlanátok, ami ízlene nekik?
Elég kritikusak az életmódommal kapcsolatban így le szeretném őket nyűgözni. :))
Bevált ötleteknek nagyon örülnék, lehet akármilyen bonyolult, meg tudom csinálni, csak én általában ilyen kis egyszerű dolgokat főzök, amik gyorsan megvannak és nem kell hozzá ezer alapanyag.
(A kelbimbót és a tököt illetve a padlizsánt nem szeretik, de azon kívül jöhet bármi!)
Tejszínes párolt zöldséget,körettel.
Húsmentes receptek kellenének?
Csinálj hideg tálat : arra elég sok minden kell ,igy megmutathatod nekik ::
sajtál -gyümölcsökkel díóval
fasirt
sajttal töltött paradicsom
hidegen sült csirke comb -a csontra tegyél valami jó pofa hajtogatott alufóliát
kaszínó tojás
baconbe tekert máj ,aszalt szilva -fetával töltve
francia saláta
Csinálj kelt tésztábol kis kifliket kenyér helyett
torma krémes tekercs
Vadas marha
tárkonyos ragú leves
töltött csirkecomb
pulyka sült
tatárbestek
Kedves #2 és #3, a vegetáriánus kategóriában vagyunk! :) De azért köszönöm szépen, ahogy az elsőnek és a negyediknek is!
Ennek a fehércsokis epres-málnás kosárkának a receptjét el tudnád esetleg küldeni?
Tudom ajánlani a babos rakott savanyúkáposztát, nem fogsz benne csalódni és Ők sem.
Hagymát dinsztelsz, egy kis piros fűszerpaprikát, őrölt köményt teszel bele, és, mint a székelykáposztánál, ráteszed a savanyú káposztát.Jó , ha deszkán összevágod, akkor nem lesznek hosszú szálakban. Én áztatott nagyszemű tarkababot szoktam hozzá tenni, de az egyszerűség kedvéért a konzerv tarka vagy vörösbab is tökéletes bele.tehát, egy jó pörköltszaftos, sűrű finom kaja lesz belőle. de még jön a többi. rizst vagy árpagyöngyöt főzöl, rendesen, ahogy máskor, puhára.
kevés zsiradékkal kikent tepsibe teszed a babos káposzta felét, rá a főtt rizs vagy árpagyöngy, aztán befedni a maradék káposztával.
ha a tejföl mehet, akkor bőven meg kell locsolni vele, de ha nem akkor is szépen meg lehet sütni pirosra.
ha tejfölös, tálalás előtt meghintjük egy kis pirospaprikával, kockákra vágjuk és így tálaljuk. tetejére
pár karika zöld hegyespaprika, lilahagymakarika.
Szerintem nem lehet kifogásuk sem látványra, sem ízre a vendégeidnek.
Fokhagymakrémlevest javasolnék én is vagy zöldséglevest daragaluskával, második fogásnak pedig én megoldanám egyszerűen de nagyszerűen (ha a sütődön van grillezési lehetőség:) akkor csinálj egy grilltálat, grillezett sajttal, gombával és zöldségekkel, mellé pedig egy vegyes-zöld illetve egy majonézes kukoricasalátát.
Desszertnek pedig túrógombócot vagy somlói galuskát, de ez a fehércsokis epres-málnás kosárka is irtó jól hangzik és én is igényt tartanék a receptre! :)
Valamilyen krémleves - esetleg lehet különlegesebb is pl. roquefortos borsókrémleves, fehérboros burgonyakrémleves, chilis sajtkrémleves, tárkonyos gombaraguleves, zellerkrémleves hagymachipsszel, stb. tálalhatod őket cipóban (kb. 150 ft pékségben), úgy isteni.
Másodiknak készítenék többfélét, linkelek 1-2-t ami szerintem mutatós és ízletes:
spenótos-kéksajtos cannelloni
gombás-krémes spagetti (ilyet készítettem és a húsevő párom el volt tőle ájulva, pedig egyébként meg sem piszkálja a krémes-tejszínes ételeket)
Különböző rántott sajtfalatok fűszeres/magvas panírban
Cukkínicsónakok:
Mellé készítenék egy könnyed salátát:
Köretnek rizs, valamilyen öntettel/mártogatóssal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!