Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hona jön egy embernek az,...

Hona jön egy embernek az, hogy vegán lesz?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm is az lett mert azt mondta a hús olyan mint a gyilkosság. Én mint húsevő nem értek vele egyet de azért érdekelne, hogy alakult ez ki nála.

2013. jan. 27. 13:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%
Az első nagyon tévesen írta. A vegetáriánus táplálkozás azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt az illető. A vegan az inkább egy életmód, és eszmeiséget is takar.
2013. jan. 28. 08:50
 12/19 anonim ***** válasza:
18%

A vegetáRiánus nem eszi meg a húst, de pl. a tojást vagy a tejet fogyaszthetja.

A vegetáLiánus semmi állati termáket nem eszik.

A vegán ezeken kívül még az egyéb állati termékeket sem használja, pl. a bőrt, a szőrmét vagy a szarut stb. sem.

2013. jan. 28. 09:41
 13/19 anonim ***** válasza:
90%
juj, utolsó. vegetáliánus, ezt még sose hallottam, be is írtam a keresőbe, ő se hallott róla...az első bizony jól írta.
2013. jan. 28. 18:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy még ilyen sokan azt gondolják, hogy a vegetarianuzmis vagy a veganizmus csupán egy módszer arra, hogy az ember kitűnjön a tömegből. Rólam csak nagyon kevesen tudják, hogy vegán vagyok, nem hiszem, hogy ez egy olyan dolog lenne, amivel fel kell vágni. Másrészt számomra ez már természetessé vált annyira, hogy nem reklámozom magam úton-útfélen.

A kérdésre válaszolva pedig: Nálam ez fokozatosan történt. Nem az étkezéssel kezdődött, hanem az élet más területein kezdtem tudatosan odafigyelni arra, hogy kevesebb kárt tegyek. Elkezdtem natúrkozmetikumokat használni, csak olyan terméket veszek, aminek a gyártója nem tesztel állatokon. Lassanként lecseréltem az otthoni tisztálkodási- és tisztítószereket. Majd rátértem az étkezésem megváltoztatására. Belső igényem volt. Most is az.

2013. jan. 29. 14:59
 15/19 Trollotron ***** válasza:
46%

A vegánság az egy szubkultúra. Az emberek szeretnek különféle kulturális egységekhez, klikkekhez tartozni, mert ettől jó érzik magukat, erre van az agyuk kitalálva. Mi kell ahhoz, hogy egy szubkultúrába szeressenek tartozni az emberek?

1. Szabályok, amiket követni lehet és amelyekről azt gondoljuk, hogy az azt nem követők fölé emelnek. (nem használunk semmi állati dolgot, nem eszünk húst, semmi állati terméket, ez azt bizonyítja, hogy jobban figyelünk az egészségünkre és az állatok érzelmeire, mint mások, tehát jobb emberek vagyunk)

2. Ellenségkép (ha mi jobbak vagyunk, mint mások, akkor mások nyilván rosszabbak, mint mi - az a sok barbár vadállat, akik az alantas ösztöneiknek engedve állatok vérében és könnyeiben fürdenek)

3. Közös hiedelmek, mitológia (a különféle mesék és legendák arról, hogy az ember eleve növényevő, és hogy csak növényi eredetű élelmiszerekkel optimális étrendet lehet összeállítani)

4. Közösségi események (vegán éttermek, vegán gasztroblogok, vegán tüntetések, stb.)

A fent említett elemek minden valamirevaló kultúrális egységben - klikkben, klubban, csapatban, testvériségben - megtalálhatóak. A vegánok történetesen így oldják meg a maguk esetében a dolgot. De ne gondoljuk, hogy a vegánság egy hajszálnyival több lenne mondjuk a punk-mozgalomnál, a hippi-mozgalomnál vagy az angol lordok krikett-klubbjánál, melyek mind hasonló irányelvek szerint épülnek fel.

2013. máj. 13. 17:04
 16/19 Trollotron ***** válasza:
A kérdésre válaszolva - úgy lesz valaki vegán, hogy a valahová tartozás vágya ebben az irányba húzza.
2013. máj. 13. 17:06
 17/19 anonim ***** válasza:
Messziről ordít a vegyes táplálkozású emberek egy részéről az ellenséges szemlélet.Vajon miért?!Amikor én húsz évesen vegetáriánus lettem,egyedül voltam ezzel,mint a kisujjam,egyetlen visszajelzés az volt a környezetemből, hogy meg fogok halni(mert akkor még viszonylag szokatlan dolog volt)Egy állattal való találkozás után döntöttem így, nem tehettem másként.Vegán egyszerűen azért lettem, mert ráláttam a tejipar működésére.A tojásipar működésére.Sosem tudtam addig, hogy a fiúcsibéket éve ledarálják,vagy hatalmas szemeteszsákokban egymásra halmozva magukra hagyják, ahol lassan megfulladnak.Nem tudtam a borjúk szenvedéseiről.Hogy pár naposan elválasztják az anyjától,kikötik akkora helyre, ahol egyetlen lépést sem tehet,hogy vashiányos maradjon,fehér húsú, az emberek örömére,azután pár hónapos korában kocsikra pakolják és a vágóhídra szállítják. Nem tudtam arról sem, hogy az étlen-szomjan utazó tehenek/borjak jó része nem éli túl az utazást.Aki meg akarja ismerni az igazságot, az nem tud már úgy élni, ahogy addig. Fogja a szívét-és másként dönt.Vegánként egészségesebb ételeket eszem jó érzéssel,a súlyzós edzések fele annyi idő alatt hoznak eredményt(én is meglepődtem!)az ízek élnek,a laborleletek csillag-mentesek.
2013. szept. 5. 12:34
 18/19 anonim ***** válasza:
*élve
2013. szept. 5. 12:35
 19/19 Trollotron ***** válasza:

Az élővilágban minden pillanatban élőlények ezreit fojtják meg, darabolják fel, kebelezik be élve, rágják szét belülről, savazzák le, mérgezik meg és csonkítják meg, a közvetlen környezetedben is. Nem az emberek: egymással csinálják ezt. A világ így működik. Szori.

Képzeld, a nem vegánok között is sokan vannak, akik tudják, hogy működnek a csirkegyárak meg a vágóhidak. És attól, hogy ezzel együtt húst esznek még nem lesznek rosszabb emberek (bár megjegyzem, egy felelősségteljes ember a véleményem szerint lehetőségeihez mérten támogatja az állatnak felesleges szenvedést nem okozó állattartást).

Az olyan kultúrák, amelyek még nem vesztették el teljesen a kapcsolatot a szabad természettel, furcsa módon nem látnak problémát az állatok megevésében. Miért? Mert a valódi élet a szemük előtt zajlik, tudják, hogy ők is a részei és nem mennek el a répadiznilandbe úgy csinálni, mintha ők nem tartoznának az állatvilágba.

2013. szept. 14. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!