Vegán étrendhez elegendő kiegészítés az algakivonat?
Mindenképpen, sőt vigyázz, nehogy kiütést kapj a teljes értékű fehérjétől!
2013. jan. 16. 16:38
2/15 A kérdező kommentje:
Ja: akik ellenzik a vegetarianizmust, ne itt trollkodjanak légyszi! Köszi!:)
3/15 anonim válasza:
[link]
Marion Nestle (nő) - az egyik legnagyobb vegetáriánus koponya szerint egyedül a B12 külön bevitelére kell ügyelni, már ha az étrend összeállítása HELYES?
2013. jan. 20. 00:02
4/15 A kérdező kommentje:
Hm, köszönöm, ez egy hasznos link volt! Akkor átfogalmazom a kérdésemet: elegendő B12-vitamin van-e az algakapszulában?:)
A kínai táplálkozástudomány szerint nincs.
Az állati táplálékkal bevitt energiát (nem fizikai értelmezés) nem lehet növényekkel pótolni, ezért heti ~1 nap húsevés megkerülhetetlen.
2013. jan. 23. 23:51
6/15 A kérdező kommentje:
Harcművész, bírlak, de ez most sok volt... Kínai táplálkozástudomány meg energiák?? Jézusom, én csak azt akarom megtudni, mennyi B-12 vitamin van egy darab algakapszulában...
7/15 Aranyhíd válasza:
A legújabb kutatások szerint a vegetáriánusoknak KEVESEBB B12 vitaminigényük van.
A természetes növény mindig jobb, mint a feldolgozott (a kapszula)
Amennyiben viszont vérszegénység, vagy hasonló van, ott érdemes jó minőségű táplálékkiegészítővel pótolni.
A tápálékkiegészitőknél nemcsak a tartalmat kell nézni, hanem az elkészítés folyamatát. Ha többet szeretnél tudni, keress.
2013. jan. 24. 20:17
8/15 A kérdező kommentje:
Kevesebb B12? Ez érdekes. Tudnál linkelni erről?
Amúgy köszönöm a választ!
A kevesebb B12 fura,bár igaz,hogy a vérképemben sosem volt alacsony az értéke(10 éve nem eszem húst)A spirulina algát szoktam időnként fogyasztani,körülöttem húst evők és nem evők is nagy számban fogyasztják.Abban van B12-vitamin,egyéb B-vitaminok,fehérje,enzimek,és rengeteg egyéb tápanyag,ajánlom.A mennyi kérdés nehéz ügy.Az enyém 400 mg-os.Kínai gyógyászok ebből az adagból csak megelőzésre(!)kb napi 15 db-ot javasolnak,ha bármilyen zavar van a testben még többet.Nyilván nem eszünk meg ennyit,de igazuk lehet a nyugati étrendet tekintve.
2013. febr. 3. 00:17
10/15 anonim válasza:
Én megkérdeztem az orvosom, h. kell e valamiféle vitamint szednem, elmondta, h. milyen zöldségeket/gyümölcsöket egyek (ezek a neten is megtalálhatóak) és , h. nem kell semmi féle vitaminokkal tömnöm magam.
2013. febr. 6. 21:58
Kapcsolódó kérdések: